CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia el desmembrament progressiu de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Divendres, 8 novembre, 2013

Segons comunicació rebuda de la Direcció de Recursos Humans de l’Hospital, textualment: “com a conseqüència de la situació econòmica s’estan adoptant mesures amb l’objectiu de reduir l’estructura d’acord amb el compromís d’austeritat, aprimament i agilitat en l’administració”. S’inicia, així, el tràmit per realitzar l’amortització d’un lloc de treball de facultatiu especialista en Neurocirurgia.

Això forma part d’una amortització de llocs de treball de totes les categories, que s’han anat produint des de que van començar les retallades. Aquesta última és prou important, perquè desmantella part d’ un servei que ha estat emblemàtic per l’hospital, com és la Neurocirurgia i que va costar molt implantar en aquest centre.

Aquests fets no fan res més que augmentar la llista de serveis que han estat mutilats, com la cirurgia toràcica i la cirurgia maxil·lofacial. En reduir els serveis esmentats, molts dels pacients que podrien ser atesos aquí s’han de desplaçar a Barcelona.

A la CGT li sorpren que mentre s’està “filant tan prim” en alguns àmbits, surtin notícies en les que el Departament de Salut anuncia que vol blindar els sous dels directius sanitaris, per a què no perdin poder adquisitiu a causa a les retallades, i augmenta els càrrecs de confiança amb el nomenament publicat al DOG número 6493 de data 4.11.2013, entre altres, de la senyora Mireia Alabart i Abós, personal eventual del Departament de Salut com a cap de l’Oficina de la Secretaria del Conseller de Salut, amb un sou de funcionari del Grup A, amb nivell de complement de destinació 24 i complement específic de 25.813,80 euros anual.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques “irresponsables”, els professionals d’aquest Hospital estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’augment considerable de les càrregues de treball, l’augment de la precarització laboral per la inseguretat de mantenir el seu lloc de treball, l’augment del desconfort i l’estrès per la dificultat per poder d’atendre als pacients en les seves condicions adequades.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona .