CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia la caòtica situació del servei d’urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dijous, 3 octubre, 2013

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, volem denunciar la caòtica situació que es dóna al Servei d'Urgències del nostre Hospital.

Responsabilitzem d’aquesta situació que patim, tant els usuaris com els treballadors, al Gerent Territorial, Julio Garcia Prieto i la Directora del centre, Dolça Cortasa, per ser els responsables de la gestió inadequada del pressupost, per cert any cada any més reduït, i la seva decisió ja habitual però no per això menys dolorosa, de tancar llits, actualment 108 .

El que provoca que hi hagi una mitja de 20 pacients a urgències esperant per poder ingressar en dependències habilitades per a estades curtes que no compten amb el mínim de comoditat i intimitat que sí tindrien en qualsevol habitació d'una planta. Cal recordar que en una superfície de 1000 m2, hi ha 3 banys per a ús exclusiu del pacients i cap d’ells disposa de dutxa.

D’altra banda cal assenyalar, la complexitat dels pacients i les llargues estades a urgències, arribant a ser-hi fins a quatre dies a la espera de llit.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques irresponsables els professionals d’aquest Servei d’urgències, estan suportant un augment de la pressió assistencial, l’ augment considerable de les càrregues de treball, l’augment de la precarització laboral per la inseguretat de mantenir el seu lloc de treball, l’augment del disconfort i l’estrès per la dificultat per poder atendre als pacients en les seves llargues estades a urgències.

Considerem que amb aquestes mesures s’està posant en risc la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients. Exigim la immediata recuperació de l’activitat sanitària: reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana, necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la nostra àrea d’influència, donat que són l’hospital de referència de la província de Tarragona.

Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari Joan XXIII

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció