CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia persecució sindical i contractacions irregulars a l’empresa municipal Eco-Equip de Terrassa

Dimecres, 30 gener, 2008

L'Ajuntament ho nega i replica que la resta de sindicats del comitè hi estan d'acord

El Punt Digital Vallès Occidental. JORDI ALEMANY. Terrassa .- Membres de la secció sindical de la CGT a l'empresa municipal de neteja Eco-Equip SAM han presentat dues denúncies a la Inspecció de Treball de la Generalitat pel que consideren irregularitats en el procés de contractació i persecució sindical i discriminació als afiliats de la CGT. El sindicat va decidir presentar la demanda després d'una reunió amb la regidora de Via Pública, Lluïsa Melgares, de la qual encara esperen resposta. El govern va negar les irregularitats a través d'un comunicat.

Pedro José Llorent, membre de la secció sindicat de la CGT a l'empresa, va ser l'encarregat d'explicar en roda de premsa les presumptes irregularitats que vulneren l'acord número 18 del conveni en què s'estipula que es tindrà «especial sensibilitat en la reinserció laboral i en la no-exclusió per motius socials». L'article del conveni també s'especifica que es tindrà en compte l'antiguitat de les sol·licituds per a les proves de selecció, un fet que la CGT denuncia que «no es respecta», ni tampoc les proves escrites que es fan als sol·licitants perquè la contractació temporal l'acaba decidint «el responsable de recursos humans» després d'una entrevista personal, afegeix Llorent. La CGT assegura que «la meitat» de les noves contractacions són irregulars, que les proves no es consensuen amb el comitè i que s'acaben creant grups de treballadors d'una mateixa localitat, «afavorint amiguismes» i, fins i tot, «hi ha més d'una vintena de treballadors d'una mateixa família».

Des de l'Ajuntament van replicar ahir a través d'un comunicat en què asseguren que el sistema de contractació i selecció respecta tots els requisits legals i que segueix els protocols establerts. En el text s'especifica que existeix una borsa de treball que registra les sol·licituds rebudes l'any abans per les proves i que el procés es fa amb la presència de membres del comitè i amb la col·laboració del servei de recursos humans de l'Ajuntament. Hi afegeix que els operaris que ja han treballat a l'empresa són avaluats «per responsables directes del servei per tenir-los en compte en posteriors processos de contractació» i asseguren que una comissió del comitè, en què hi ha la CGT, ja fa seguiment de les contractacions. Llorent replica que la documentació, la poden veure quan ja han estat contractats. En l'escrit també s'assegura que els altres sindicats del comitè –CCOO, la UGT i USO– «estan d'acord amb el sistema de contractació». Precisament el 2004 aquests tres sindicats sí que es van mobilitzar per la metodologia dels processos de selecció.

PERSECUCIÓ SINDICAL

L'altra denúncia a Treball és per persecució sindical. L'extreballadora Montserrat Infante, no afiliada al sindicat, va explicar que després de cinc contractacions ja no la van agafar més després de queixar-se a la CGT que la persona que estava de proves per ser encarregat la «seguia i controlava tot el dia». Infante reconeix que el seu marit ha tingut problemes a l'empresa, però és fix, i que ha rebut pressions polítiques per no dir res a la CGT. Es queixa, com també ho fa l'extreballadora Àngela Gimena, que a alguns que només els han contractat una vegada els fan fixes.


- El Punt Digital Vallès Occidental|El Punt Digital Vallès Occidental
- Foto:Assegudes, les dues dones a qui no han renovat el contracte i Pedro José Llorent (CGT). Foto: J.A. (El Punt)