CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denúncia que Transports de Barcelona (TMB) incompleix els pactes per a incrementar el servei d’autobusos durant els caps de setmana

Dilluns, 2 abril, 2007

Des de TMB, abans de les festes de Nadal es va prometre a la ciutadania un increment de servei durant dissabtes i diumenges que suposava posar 150 autobusos més en el carrer. També es va dir que durant el primer trimestre de l'any estaria implantada tal ampliació, però la realitat ens diu que a 31 de març només haurà crescut el servei en 17 autobusos els dissabtes i 11 els diumenges, que corresponen a 12 línies d'autobús, tal com es publicita en els díptics que reparteix l'empresa.


Tal augment es faria per fases, i la primera fase de l'ampliació arribava fins al 11 de febrer. En aquesta s'establia un augment en 24 línies, amb 33 autobusos més en dissabte i 19 els diumenges. Aquesta fase va quedar en la meitat i la resta de fases no s'han realitzat.

Des de la CGT denunciem que la promesa feta als ciutadans no s'ha complert en nom de treure un rèdit electoral abans les pròximes eleccions municipals, ja que a partir de mitjans d'abril està previst que es torni a incrementar la freqüència de passada en aquelles línies que no es va realitzar en la data prevista. Per exemple, línies com la 10, la 19 o la 40, que havien d'haver incrementat la freqüència de passada en dissabtes i diumenges a mitjan febrer no ho faran realment fins al 14 o 21 d'abril, amb dos mesos de retard. I així amb moltes més línies.

Molt ens temem que tornin “a vendre” un increment de servei en plena campanya electoral, quan en realitat és el mateix que es va publicitar a la fi del 2006. No pot ser que es jugui amb els diners dels ciutadans d'aquesta forma i se'ls enganyi. Des de la CGT no entenem que no existeixi pressupost ja en el mes de febrer i després sí existeixi en plena campanya electoral, amb el consegüent perjudici per a la ciutadania i, també, per als treballadors que estava previst contractar per a augmentar la freqüència de passada dels autobusos.

Secció Sindical CGT Autobusos Barcelona