CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu

Dilluns, 5 març, 2007

La Confederació General del Treball de les Illes Balears (CGT) denuncià ahir horabaixa un nou atemptat contra la seva seu, ubicada al carrer Àngel Guimerà de Palma.


Diari de Balears
Lunes 5 de marzo del 2007.

Segons explicà en un comunicat, devers les 7.15 hores del matí esclatà davant del local una bomba de fabricació casolana que estava col·locada entre dos vehicles, un dels quals patí danys importants. L’artefacte també provocà que es trencassin vidres a un habitatge annex al local i alterà la normal convivència dels veïns.

Agents de la Policia acordonaren ahir matí la zona afectada i recolliren mostres de l’artefacte. Avui els resposanbles de l’organització s’encarregaran de formalitzar les corresponents denúncies.
Lunes 5 de marzo del 2007. Segons explicà en un comunicat, devers les 7.15 hores del matí esclatà davant del local una bomba de fabricació casolana que estava col·locada entre dos vehicles, un dels quals patí danys importants. L’artefacte també provocà que es trencassin vidres a un habitatge annex al local i alterà la normal convivència dels veïns. Agents de la Policia acordonaren ahir matí la zona afectada i recolliren mostres de l’artefacte. Avui els resposanbles de l’organització s’encarregaran de formalitzar les corresponents denúncies.

Es tracta del tercer atemptat que pateix la seu d’Àngel Guimerà en pocs dies. El primer va ser una pintada a la porta del local amb símbols feixistes. La segona acció tingué lloc dissabte, quan el pany de la seu aparegué inutilitzat, just el dia en què s’hi havia organitzat una xerrada col·loqui. L’atac més greu, emperò, fou el d’ahir, ja que hauria pogut causar danys personals.

Segons la CGT, «els fets se situen en la línia dels atacs feixistes que ha patit l’organització, i les institucions i la Policia així ho reconeixen». Davant aquesta situació, el col·lectiu fa una crida a «totes les associacions, sindicats, partits i defensors de la llibertat en general a fer pinya contra la intolerància feixista».

«La millor manera de conservar les llibertats -afegeix el comunicat- és plantar cara al feixisme», ja que «atacs com el que hem patit afecten tota la convivència democràtica i el sistema i exercici de les llibertats públiques i privades».

La CGT anuncia en el comunicat que avui emetrà un nou escrit en què valorarà els fets i fixarà les línies d’actuació i defensa.

L’atac contra la seu de la CGT es produeix un dia després que el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) anunciàs que també havia estat objecte de pintades homòfobes al seu local. En concret, s’hi podia llegir «maricones fuera».

En aquesta línia, el CJIB recorda que fa setmanes l’associació AFA titulà en la seva web: «El Consell de la Joventut és un niu de catalanistes i independentistes».