CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT desmenteix les dades de la Generalitat sobre les llistes d’espera a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dijous, 8 agost, 2013

A l’Hospital Joan XXIII, fruit de les retallades dels darrers anys, s’ha passat de 393 llits a 140 llits tancats, i amb propaganda pagada amb diners públics volen fer creure que “la cirurgia major s’ha incrementat enguany un 32 %”.

Aquest és el títol aparegut en un publireportatge al Diari de Tarragona el passat divendres 2 d’agost, a la pàgina 6, per explicar dades incongruents i mitges veritats. És per això que la CGT ha emès un comunicat responent i aclarint conceptes. Per exemple, en fer referència a l’activitat d’hemodinàmica cardíaca, “tenen la desvergonya de dir que l’horari d’atenció és de 12 hores al dia durant 7 dies de la setmana, silenciant que aquest horari s’aconseguia gràcies a la lluita de la CGT, amb el recolzament dels ciutadans, i no diuen res sobre les hores que estem desassistits i sense aquest servei a les comarques de Tarragona, un greuge comparatiu en relació a la resta de Catalunya”.

Segons la CGT: “És lamentable que amb diners públics es faci propaganda (“manera d’influir en l’opinió pública a fi d’aconseguir conductes col·lectives encaminades vers certes metes socials, politiques etc.” Segons el diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana), i no se’ns donin les dades que fa temps reclamem per poder donar la informació veraç, global, real i transparent, posant-la a disposició de tots els ciutadans, i sense haver de pagar”.

Sense saber les dades de les llistes d’espera reals, la disminució de personal sanitari i dels ratis de malalts i d’assistència, versus l’augment de els càrrecs de confiança i els comandaments orgànics que hi ha, els serveis privatitzats,… i la llarga llista que podrien fer, és impossible conèixer la realitat i contrastar (la base i l’essència de la informació) el ball de xifres que la propaganda vol vendre.

Tanmateix, només un 31 % del pressupost de salut es destina a l’ICS, que és l’empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya i que presta atenció sanitària a gairebé sis milions d’usuaris, xifra que suposa el 75 % del total d’assegurats de Catalunya.

També es dissimula la dificultat en l’ingrés en les llistes d’espera (per intervenció quirúrgica, visites als diferents especialistes i a proves diagnòstiques), com si esperar per entrar-hi no fos una espera en si mateixa. Ja que només es compta els pacients amb data de realització de les diferents proves i/o intervencions, i no es té en compte els pacients que estan a l’espera de tenir dia i hora, que són una majoria.

A l’Hospital Joan XXIII per exemple, al 2012 van fer gairebé 7500 primeres visites menys, i 4755 proves diagnòstiques menys respecte al 2010.

Creuen que és hora d’acabar amb la deshumanització dels pacients i no admetre que als usuaris es tractin de manera mercantilitzada.

* Notícia extreta del web de Pobleviu.

http://pobleviu.cat/2013/08/08/la-cgt-desmenteix-les-dades-de-la-generalitat-sobre-les-llistes-despera/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció