CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT d’Igualada denuncia una actuació indecent en la confecció de llistes de l’ERO a l’empresa Funosa.

Dimarts, 7 febrer, 2012

NOTA DE PREMSA

La CGT d'Igualada denuncia una actuació indecent en la confecció de llistes de l'ERO a l'empresa Funosa

Aquest sindicat fa una crida que els treballadors de personal de l'empreses denunciïn aquestes actuacions de manera anònima a la CGT ja que, al nostre entendre, es donen en molts casos de ERO. I exigeix a la Generalitat el rebuig total a un ERO totalment improcedent.

En un expedient sol·licitat per causes econòmiques i productives, el sindicat de la CGT ha tingut accés a documents de comunicació entre el Col·lectiu d'advocats Garrigues i la Direcció de l'empresa en els quals es demostra que aquest expedient tenia com única causa la neteja laboral d'aquelles persones que l'empresa considera improductives.

Apunts com “després de tenir fills no acaba d'anar”, “físicament fluix”, “absentisme, sense polivalència” o “molt bo fabricació? però baixes malaltia”, són la demostració que aquest ERO atempta fins i tot a principis democràtics i constitucionals d'igualtat.

La CGT espera que la Generalitat rebutgi frontalment aquest ERO pels mínims principis de decència i per estar fora de tota causalitat jurídica. Des de la Federació del Metall de CGT, Diego Rejón anuncia una campanya de denúncia de la utilització que fan les empreses dels ERO per a “evacuar” (text recollit en el Email de l'empresa als advocats de Garrigues) a aquelles persones que després d'anys de treball, amb avaluacions de riscos dels llocs de treball totalment incorrectes acaben amb accidents invalidants o malalties professionals.

La campanya “per una avaluació de riscos a favor dels treballadors”, cobra absolut sentit davant aquesta prova que demostra que en centenars d'empresa s'han d'estar produint aquest tipus d'atropellaments indecents per part de les direccions i els equips d'advocats que els aconsellen.

Per a més informació:

Diego Rejón Bayo, Secretari Acció Sindical FESIM-CGT 685 822 876.
Ricardo Merino Guerrero, President del Comitè de Funosa 671 411 280.


ANOIA DIARI

El passat mes de desembre, abans de les vacances de Nadal, els treballadors de l’empresa anoienca es van mobilitzar en contra d’un ERO que afectava 330 persones, 294 en expedient de suspensió i 36 d’extinció. Un document intern de l’empresa filtrat pel sindicat CGT revela els motius que té l’empresa per incloure en l’expedient alguns dels treballadors, motius que segons l’advocada Neus Vitó surten de la legalitat.

‘Demasiado listo’, ‘absentismo’, ‘baja productividad’, ‘no da confianza’, ‘tras tener hijos no acaba de ir’, ‘físicamente flojo’, ‘hay cuatro analistas y sobra uno’... Són alguns dels motius que acompanyen la llista de 33 treballadors de l’empresa que FUNOSA vol incloure en l’expedient d’extinció, els mateixos noms que figuren, finalment en aquest expedient presentat a la Generalitat de Catalunya.

Aquest document intern de l’empresa és l’arxiu adjunt d’un dels e-mails que FUNOSA es creuava amb el seu bufet d’advocats i que va arribar a la bústia del sindicat CGT provinent d’algun treballador de l’empresa que hi havia tingut accés. Un document que segons Diego Rejón, Secretari General d’Acció Sindical de la Federació del Metall: ‘significa un atemptat contra els drets del treballador’.

Una il·legalitat?

Segons explica l’advocada Neus Vitó, una empresa pot justificar un ERO acollint-se a quatre motius: econòmics, tècnics, de producció o organitzatius. Així mateix, FUNOSA ha utilitzat tres de les quatre premisses però la llista que s’ha trobat demostra que la decisió de l’empresa no respon a cap d’aquestes causes sinó a ‘la voluntat de fer una neteja d’allò que sobra a l’empresa’, tal com afirma Rejó.

Vitó explica que els apunts que es troben a costat dels 33 noms de la llista responen a motius disciplinaris o discriminatoris i en el cas que fossin procedents, s’hauria d’acomiadar la persona per la via de l’acomiadament disciplinari però mai a través d’un ERO: ‘És per això que hem fet arribar el document a la Generalitat de Catalunya perquè no doni el vistiplau a aquest ERO’.

Un cas recorrent en altres ERO’s

Diego Rejón explica que el cas de FUNOSA podria ser no ser un fet aïllat i que s’estigui repetint aquesta pràctica en altres empreses de Catalunya: ‘Com a sindicat treballarem per lluitar contra aquest fet reprovable, indigne i indecent de part de l’empresa’

El Secretari General d’Acció Sindical del sector del metall també denuncia la pràctica d’algunes empreses que no tenen en compte els riscos laborals: ‘les empreses no estan fent una correcta avaluació dels riscos laborals, això fa que molts treballadors agafin malalties relacionades amb els seus llocs de treball i se’ls acusi d’absentisme i es faci valer aquest fet per incloure’ls en expedients d’extinció’.

Extret de:

www.anoiadiari.cat/noticia/12889/la-cgt-denuncia-irregularitats-greus-en-l-ero-de-funosa


REGIÓ 7

CGT denuncia irregularitats en l´ERO de Funosa

La filtració d'una llista amb els motius per acomiadar un total de 33 treballadors genera malestar entre la plantilla
A.S./IGUALADA El sindicat CGT va denunciar ahir un seguit de males pràctiques en l'ERO presentat per Funosa, que afecta un total de 36 persones, i està pendent de l'autorització del departament d'Empresa i Ocupació, que pot fer-se efectiu aquesta mateixa setmana.

Entre els diferents arguments amb què la CGT recolza que la mesura d´extinció de contractes «no està emparada en causes objectives», sinó motius «disciplinaris o discriminatoris», cal destacar la filtració d´un e-mail remès per la gerència de l´empresa en què s´adjunta una llista de les 33 persones que es preveu acomiadar.

Extret de:

http://www.regio7.cat/anoia-baix-llobregat/2012/02/07/cgt-denuncia-males-practiques-lexpedient-regulacio-funosa/187780.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció