CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT dóna suport a la mobilització social en defensa de les víctimes del franquisme

Dilluns, 27 octubre, 2008

La Confederació General del Treball (CGT), davant l'entramat jurídic que s'està plantejant després de l'Auto del jutge Garzón i el posterior Recurs presentat pel ministeri Fiscal en relació amb els crims de lesa humanitat comesos pel franquisme, procés en el qual CGT està personada juntament amb les Associacions per a la Recuperació de la Memòria Històrica, vol reconèixer, en primer lloc, el gest que pot significar aquesta decisió del Jutjat al considerar-se competent davant aquesta denúncia, continuar amb les diligències necessàries per a l'obertura de les fosses comunes i l'esclariment de la ubicació de les víctimes desaparegudes.


La CGT desitja destacar el fet que sigui reconegut, per fi, que el règim franquista va realitzar una persecució sistemàtica i permanent contra les persones que van defensar els valors irrenunciables de la llibertat i la justícia social. Això pot suposar un impuls a la recuperació moral i material de les víctimes i les seves families, resultant injustificable i incomprensible que la democràcia encara no hagi procedit a aquesta rehabilitació.

Per la seva banda, el Recurs presentat pel ministeri Fiscal mostra una falta de sensibilitat cap a les víctimes pretenent tancar qualsevol investigació sobre crims contra la humanitat, deixant desemparades les víctimes mitjançant l'oblit i el silenci de l'extermini sistemàtic al que van ser sotmeses. Ressenyar que, en la nostra opinió, aquesta reivindicació pendent de recerca de la veritat i la justícia, hauria d'entrar de ple en les funcions a complir pel ministeri Fiscal, pel que no podem compartir la seva entusiasta argumentació d'amnistia cap als botxins i responsables de la repressió.

En qualsevol cas, des de CGT també volem recordar que el període històric que s'està sotmetent a revisió en l'Audiència Nacional, no significarà el punt final a la ignominiosa repressió portada a terme pel franquisme sinó que seguirem lluitant fins que es produeixi l'anul·lació de milers de sentències i judicis sumaríssims comesos i justificats en un ordenament jurídic il·legítim i il·legal, estant convençuts que només la pressió social és qui pot condicionar la presa decisions jurídiques i polítiques.

Per això, des de CGT fem una crida a la mobilització social en defensa de les víctimes del franquisme. A la CGT es considera imprescindible per a saldar aquest deute històric que la investigació segueixi oberta i posar llum i taquígrafs a aquest període de la nostra història recent per a retre homenatge i fer justícia amb qui van deixar la seva vida o la seva llibertat en defensa dels seus ideals.

Secretariat Permanent de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció