CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT dóna suport les accions del Maig Global

Divendres, 10 maig, 2013

La Confederació General del Treball dóna suport les accions que, amb el lema "De la indignació a la rebel·lió: escrache al sistema", formen part de programa d'actes del Maig Global. Així mateix cridem a totes les persones treballadores -en actiu, estudiants, desocupades, pensionistes ...- a participar en les manifestacions convocades per a diumenge que ve, 12 de maig, en més d'una vintena de ciutats de l'estat espanyol, però també a altres accions programades al llarg de tot el mes (assemblees, mobilitzacions, xerrades, debats...).

Assemblees del 15M, Marees ciutadanes i diversos col·lectius, que s'oposen a les polítiques d'austeritat i les retallades i que al mateix temps reclamen una major participació democràtica, han organitzat un programa d'activitats durant el mes de maig que inclouen tancaments, consultes ciutadanes, xerrades, assemblees en el carrer i manifestacions.

Davant un Govern que anuncia la continuïtat de la seva política econòmica i social, basada en retallades i el pagament del deute, que es presenta davant la població i anuncia un futur d'atur i reculada social, des de la CGT considerem que la mobilització permanent i la presa dels espais públics és imprescindible en aquests moments d'emergència social i repressió en els quals viu la majoria de la població.

Quan la democràcia és segrestada pel poder econòmic en connivència amb el poder polític i el Govern no escolta al poble, però en canvi obeeix a institucions com el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea, la CGT manifesta que la participació social en les mobilitzacions és imprescindible en aquests moments de greu dèficit democràtic i del dret a l'exercici de la llibertat.

Les mobilitzacions del Maig Global són molt més que la celebració d'un aniversari, són la continuïtat d'una lluita que es va iniciar fa diversos anys contra les polítiques antisocials dels governs del PSOE i del PP. En aquest sentit la CGT reitera la crida a participar en les manifestacions que es portaran a terme diumenge que ve i a seguir expressant en els carrers la indignació contra aquest sistema depredador que posa per sobre de les necessitats humanes i mediambientals els beneficis econòmics.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents