CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT es concentra contra els acomiadaments a Correus

Diumenge, 7 abril, 2013

DSCN0862.jpg

Denunciem l'eliminació de llocs de treball i la discriminació sindical.

El dia 5 d'abril es compleixen dos anys de la signatura del tercer conveni col·lectiu de Correus. CGT, aprofitem aquesta data per denunciar la situació dels treballadors de Correus.

La Direcció de Correus està utilitzant el text pactat amb les organitzacions sindicals institucionals, per reduir plantilla. La manera de fer-ho és mitjançant la no substitució del personal que es jubila o trasllada a altres ministeris. D'aquesta manera Correus ha perdut 10.000 dels seus 65.000 treballadors en els últims 5 anys, més de 500 a la província de Barcelona.

Aquesta és la situació que pot donar-se a Manresa i en desenes de localitats de la província de Barcelona. Per aquest motiu hem triat aquesta oficina com a punt de partida en la nostra campanya de defensa dels llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors de Correus.

La reducció de plantilla i de despeses de personal ha estat tal que Correus no ha presentat pèrdues en cap exercici, això sí, ara presenta un nou pla estratègic denominat 100-300-1500 en què s'assegura que el volum de negoci augmentarà però es continua amb les reduccions de plantilla i es planteja un ERO a la filial del grup Correus CHRONOEXPRESS.

Els treballadors de Correus hem patit tres congelacions salarials consecutives, a més del arrabassament de la nostra paga extra de Nadal el 2012 i la reducció d'un cinc per cent del salari al maig de 2010 per al personal funcionari que encara queda a Correus (uns vint mil treballadors , segons reconeix l'empresa).

Correus, lluny d'assumir la seva responsabilitat en el deteriorament del servei postal motivada per l'eliminació de llocs de treball, descàrrega aquesta responsabilitat sobre els propis empleats, recorrent en molts casos a la repressió, en forma de sancions, expedients, etc. amb la finalitat de contenir el malestar de la plantilla.

A més, Correus discrimina CGT, excloent a la CGT de les diferents comissions negociadores i negant el dret a rebre diferent informació sol·licitada, que sí reben la resta d'organitzacions sindicals representatives.

CGT ha denunciat aquestes pràctiques davant la justícia, obtenint diverses sentències en què es reconeix el dret negociador a CGT com organització sindical representativa i en què s'insta Correus a desistir en la seva conducta antisindical cap CGT.

Relació amb els Mitjans de Comunicació de CGT- Barcelona

concentració de CGT a correus a manresa