CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT es concentra davant la Borsa de Barcelona contra la crisi i les seves consequències

Dijous, 14 maig, 2009

bcn 8

Un centenar de membres de la CGT, convocats per la Federació Local de Barcelona, es van concentrar ahir 13 de maig a les 11.30 h. del matí davant la seu de la Borsa de Barcelona, al passeig de Gràcia, bloquejant-ne els accessos durant mitja hora i omplint les portes de cartells, adhesius i octavetes, per protestar contra l'acumulació d'expedients de regulació d'ocupació i per demanar que la crisi la paguin els rics.


Després de la Borsa, els sindicalistes es van concentrar davant les entitats bancàries que trobaven al seu pas en direcció a la plaça de Sant Jaume, entrant al seu interior on permaneixien alguns minuts cridant consignes reivindicatives en defensa dels drets de la classe treballadora.

Aquesta mobilització forma part de les jornades de lluita que porta a terme la CGT per tot l'Estat espanyol, per protestar contra la crisi, dinamitzar la lluita anticapitalista i preparar el terreny de cara a la convocatòria d'una vaga general, i s'insereix també en la dinàmica d'anar assenyalant els punts negres del capitalisme, "marcant" les institucions i empreses culpables de la crisi econòmica que estem patint. En aquest cas s'ha escollit la Borsa de Barcelona, un dels emblemes del poder econòmic.

A continuació reproduïm el Manifest de la convocatòria:

MANIFEST

En els últims mesos l'actual crisi financera està provocant en les empreses de Catalunya una successió imparable d'expedients de regulació d'ocupació, acomiadaments col·lectius, tancaments d'empreses i pèrdua continuada de llocs de treball en tots els sectors productius del país.

La patronal, emparada en la complicitat de les administracions públiques i els grups polítics i de pressió, utilitza la citada crisi per a ajustar els seus beneficis a costa dels nostres llocs de treball i de la retallada de les nostres condicions laborals i salarials. Un autèntic i incansable “chorreo”.

Enfront d'aquesta situació la Confederació General del Treball fa una crida al conjunt de la classe treballadora perquè manifesti el seu total rebuig a totes aquestes mesures l'objectiu final de les quals és que els excessos dels rics i capitalistes els paguem els més febles.

Els sindicats de Barcelona hem escollit la Borsa de Barcelona per a aquesta concentració de protesta perquè entenem que aquesta institució és un dels emblemes del poder econòmic. Una espècie de casa de jocs, però no de qualsevol tipus; on es fa una mica més que comprar i vendre accions. Una institució que és un reflex del que el liberalisme ha anomenat llibertat de mercat, les conseqüències de la qual tots els assalariat/des d'aquest país coneixem. Una espècie d'immens casino on el capital especula amb els fons de les empreses mentre nosaltres ens deixem el nostre esforç i les nostres vides perquè aquesta ruleta no cessi mai de girar.

Portem ja un temps dient que no pagarem la seva crisi i ho repetirem quantes vegades faci falta i on sigui necessari. No som tan ingenus per a creure que els polítics ens protegiran.

Per això reivindiquem davant la ciutadania d'aquesta ciutat:

- EL MANTENIMENT DE TOTS ELS LLOCS DE TREBALL EN TOTS ELS SECTORS DE L'ECONOMIA .

- PRESTACIONS D'ATUR SENSE LÍMIT TEMPORAL PER A TOTS ELS TREBALLADORS EN ATUR FINS A LA SEVA RECOL·LOCACIÓ

- SALARI MÍNIM SOCIAL NO INFERIOR ALS 1000 € MENSUALS PER A TOTES LES PERSONES

- ELIMINACIÓ DELS EXPEDIENTS DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ.

- SUPRESSIÓ DE LA FIGURA DE L'ACOMIADAMENT OBJECTIU

Aquest edifici de la Borsa representa tot allò contra el que estem lluitant des del nostre sindicat. I ara més que mai els recordem als capitalistes i polítics que enfront dels seus excessos la CGT estarà present, en tot moment i sense defallir.

PER UNA SOCIETAT JUSTA I SOLIDÀRIA

PEL REPARTIMENT DEL TREBALL I DE LA RIQUESA

Salut i anarcosindicalisme.

Federació Local de Barcelona de la CGT