CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT es querellarà contra els Mossos que van «agredir» un conductor d’autobús durant la vaga

Divendres, 11 gener, 2008

P. MERCADÉ. Barcelona .- L'advocat de la CGT, Josep Maria Loperena, va anunciar ahir que presentarien una querella contra els cinc mossos d'esquadra que haurien «agredit» un conductor d'autobús. El 3 de gener passat –el penúltim dia de les set jornades de vaga convocades per demanar dos dies consecutius de descans setmana–, Teodoro Cantera, que informava dels drets de vaga als treballadors a la cotxera de la Zona Franca, hauria colpejat, segons els Mossos, amb un paraigua dos agents. Cantera va passar a disposició judicial com a conseqüència d'aquesta agressió i va ser deixat en llibertat l'endemà perquè segons l'advocat «el jutge hauria determinat que un paraigua plegable no podia provocar lesions». En sortir de les dependències policials, però, Cantera va mostrar els morats provocats pels cops que els agents li haurien etzibat. «Em van començar a pegar després de posar-me les manilles i de portar-me darrere la furgoneta policial», deia.

El contingut de la denúncia que porta l'advocat Loperena no es donarà a conèixer fins després del 24 de gener, en què el conductor d'autobús acusat de l'agressió i els mossos implicats en aquest incident declararan davant del jutge.

El sindicat lamenta l'actitud dels Mossos durant els dies de la protesta, ja que «en alguns casos la policia va provocar amb insults els vaguistes», deia el delegat de la CGT, Saturnino Mercader. Hi va afegir que els agents van ser els que van iniciar els disturbis creant un cordó policial a les portes de les cotxeres per intentar evitar així que els sindicats poguessin «supervisar» si l'empresa complia els serveis mínims.

D'altra banda, la CGT es proposa convocar una manifestació de rebuig a l'actuació dels Mossos, no com a sindicat sinó com a treballadors. La protesta, que serà en dissabte, pretén aglutinar altres col·lectius com ara el dels esquàters, deia Mercader.

Després dels dies de vaga que no han servit per acostar posicions entre sindicats i empresa, les negociacions es reprendran dilluns al matí. A la taula s'hi asseuran els directius de Transports Metropolitans de Barcelona i els representants de tots els sindicats i no només dels que van convocar les jornades de vaga, la CGT i Actub.

SATURNINO MERCADER
Delegat de la CGT

«Els Mossos d'Esquadra van provocar constantment els vaguistes»

«Volem convocar una manifestació amb altres col·lectius contra l'actuació dels cossos policials»


Diari El Punt|Diari El Punt