CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT es tanca al Departament de Treball per exigir a l’administració que rebutgi els ERO i contra la Directiva europea de les 65 hores

Dimecres, 17 desembre, 2008

17122008119-2.jpg

Contra els ERO i la directiva de les 65 hores. Que la crisi la paguin els rics!

Una vintena de delegats de CGT, representants dels treballadors i
treballadores de deu empreses (entre elles, Nissan, Funosa, SEAT, DHL, Acciona, Inoxfil i Malhe) han protagonitzat avui 17 de desembre un tancament simbòlic a la seu dels serveis territorials del Departament de Treball a Barcelona. Amb aquesta acció han denunciat els acomiadaments, tancaments i Expedients de Regulació d'Ocupació que s'acumulen contra la classe treballadora a Catalunya, així com la degradació de les condicions laborals. La tancada s'ha desenvolupat entre les 11 i les 14 hores, mentre a les portes de l'edifici es concentraven una setantena de persones. En acabar l'acció s'han llençat per les finestres munts de papers extrets de les papereres dels despatxos del Departament de Treball, simbolitzant els ERO que s'estan portant a terme i que considerem que el que s'hauria de fer amb ells és llençar-los a la paperera.

Coincidint amb la votació al Parlament Europeu de la directiva de
prolongació de la jornada de treball fins a 65 hores, que ha quedat
temporalment aplaçada, la CGT reclama per afrontar la crisi el
repartiment del treball i de la riquesa i la reducció de la jornada
laboral a 35 hores setmanals per llei i sense disminució de salari. El
sindicat exigeix també a l'administració catalana que rebutgi els
plantejaments de les empreses i no aprovi cap més ERO. Aquesta crisi
l'han de pagar els empresaris amb els beneficis obtinguts en els
últims anys: serà només el retorn d'una part dels enormes ajuts
públics que han rebut.


L'acció s'ha portat a terme després de l'assemblea realitzada per la Campanya "Que la crisi la paguin els rics", en la qual participa la CGT conjuntament amb altres organitzacions sindicals i col·lectius socials.
L'assemblea s'ha realitzat a la Casa del Mar a partir de les 9.30 h., en aquest 17 de desembre en que en el Parlament Europeu es votava la Proposta de Directiva de les 65 hores, com una acció més de la campanya que s'està desenvolupant contra aquesta directiva europea.

Manifest repartit durant el tancament:

- Davant de la situació actual d'empitjorament de les condicions laborals i socials de la classe treballadora que es concreta en els continus acomiadaments o expedients de regulació d'ocupació temporal com a conseqüència d'una crisi generada per l'especulació capitalista.

- Davant de la degradació que es plasma en aspectes socials com Habitatge, Salut o Ensenyament i afecten a la nostra vida diària.

A la CGT entenem, que no hem de permetre que les conseqüències de la crisi d'especulació financera recaiguin sobre la classe treballadora. A més, la verdadera crisi és la dels salaris, que en els últims 20 anys s'han anat reduint mentre s'incrementaven, de manera escandalosa, els beneficis de les empreses. D'altra banda, aquestes utilitzen la psicosi de crisi per reestructurar les seves empreses, empitjorant encara més les condicions de treball i perseguint una major flexibilitat en línia amb l'aberrant Directiva Europea de les 65 hores que es vota avui en el EuroParlament.

A la CGT afirmem que la fragmentació de la lluita empresa a empresa no és la solució. La resposta necessària davant d'aquest atac ha de ser aglutinar les lluites al camí cap a una vaga general on convergeixin treballadors, estudiants, immigrants i altres col·lectius afectats per la crisi i les polítiques antisocials dels governs i empresaris.

Des de la CGT de Catalunya, per mitjà d'aquest tancament en la Delegació Territorial de Treball de Barcelona, fem una crida al conjunt dels ciutadans de Catalunya a la mobilització. L'administració és qui resol els expedients i per tant, venim aquí a exigir-li que rebutgi els plantejaments de les empreses. Aquesta crisi l'han de pagar els empresaris amb els beneficis obtinguts en els últims anys i com una forma de devolució dels abundants ajuts públics rebuts.

Per això la CGT cridem a tota la ciutadania a lluitar tant en el seu lloc de treball, com en les mobilitzacions que es convoquin per:

NI EXPEDIENTS, NI ACOMIADAMENTS, NI 65 HORES.

REPARTIMENT DEL TREBALL I DE LA RIQUESA, PER LES 35 H SETMANALS SENSE REDUCCIÓ DE SALARI.

NI UN EURO DE FONS PÚBLICS ALS BANCS I ALTRES EMPRESES.

MILLORA DELS DRETS SOCIALS: AJUTS A L'HABITATGE I PAGAMENT INDEFINIT DE L'ATUR PER ALS AFECTATS PER AQUESTA CRISI.

RENDA BÀSICA CIUTADANA.

DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS: SANITAT, ENSENYAMENT...

CONTRA LES DIRECTIVES DE LES 65 HORES, BOLKENSTEIN, DE LA VERGONYA I CONTRA EL PLA BOLONYA.

Barcelona, 17 de desembre de 2008

NOMÉS HI HA UN CAMÍ: DIGNITAT I LLUITA

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

La "visió" de TV3 de la tancada.

Debat als Matins de TV3 sobre la Jornada Laboral de 65 hores.

Delegats/des de CGT dins del Departament de Treball.

Llencem els ERO's a la paperera!