CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT exigeix al Govern de la Generalitat la immediata dimissió del conseller Felip Puig i del Director General de la policia de Catalunya Manel Prats Pelaez

Divendres, 1 juny, 2012

Una delegació de la CGT hem assistit el dijous 31 de maig a la compareixença en què Felip Puig, acompanyat pel director general dels Mossos d'Esquadra, ha intentat justificar tota l'onada de detencions que s'estan produint i les desproporcionades actuacions policials des de la jornada de vaga general del passat 29 de març.

Les explicacions que Felip Puig ha donat durant la compareixença no ens han convençut, ha demostrat que les seves intencions són l'enduriment del codi penal, no per als consells d'administració dels bancs, veritables responsables de la precarització de la vida de milions de ciutadans, sinó per a aquells als quals se'ls pugui criminalitzar pels seus actes de protesta, depenent d'un criteri totalment parcial, el seu.

A Felip Puig també li ha traït el subconscient quan ha manifestat que s'estava realitzant un treball conjunt de la policia, la fiscalia i els jutges, afirmació totalment contradictòria amb el que s'ha dit minuts després que el poder judicial té autonomia i no està influenciat pels polítics.

També ha reconegut que la web "de violents" no tenia ni l'autorització de l'Agència de Protecció de Dades ni dels jutges, encara que sí que s'havien mantingut converses de manera informal.

Tampoc ha pogut explicar el desproporcionat del nombre de detencions i l'absurd de les acusacions que es formulen contra els detinguts.

Creiem que Felip Puig no és una persona que tingui qualitats, ni humanes ni coneixements tècnics com per ocupar aquesta responsabilitat.

Ens preguntem si per accedir a un Conselleria com aquesta, es realitzen exàmens psicotècnics de capacitació i s'exigeixen coneixements de psicologia, etc, ja que si només és per mitjà d'un nomenament polític, ens sembla totalment insuficient i poc garantista per als ciutadans.

La CGT considerem que si en l'equip de Govern de la Generalitat de Catalunya hi ha algú amb una mica de sentit comú farà dimitir immediatament del seu càrrec a Felip Puig i el director de la Policia, Manel Prat, ja que entre els dos formen un tàndem que està creant crispació entre una part molt important de la ciutadania, especialment amb aquells que pateixen la crisi i les seves conseqüències de manera més salvatge.

Carlos Navarro

CGT - Premsa Barcelona


>>> La notícia recollida per Europa Press i Catalunya Press:

La sindicalista de la CGT encarcelada en Barcelona pide la dimisión del consejero de Interior

http://noticias.lainformacion.com/mano-de-obra/huelga/la-sindicalista-de-la-cgt-encarcelada-en-barcelona-pide-la-dimision-del-consejero-de-interior_9qfu1E8bcXBnyHifrgkDe/

La sindicalista de CGT i els dos estudiants empresonats assisteixen a la compareixença parlamentària del Conseller Puig

http://www.catalunyapress.cat/cat/notices/2012/05/la-sindicalista-de-cgt-i-els-dos-estudiants-empresonats-assisteixen-a-la-compareixenca-parlamentaria-65991.php