CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT exigeix una doble via d’accés per al professorat interí

Dimecres, 3 abril, 2019

La recent sentència del Tribunal Suprem deixa resolta una qüestió: les persones que treballen per a les administracions públiques amb contracte d'interinitat no tenen dret a indemnització per acomiadament.

L'alta instància judicial assumeix que és legal la discriminació negativa d'unes persones treballadores respecte a unes altres. Si s'assumeix aquesta posició, la conclusió és que s'ha resolt fent miques el principi d'igualtat dels/les Treballadors/es.

L'assumpte de la Igualtat en la indemnització el va establir una sentència de l'alt tribunal EUROPEU el 14 de setembre de 2016, que va ser revocada posteriorment en les sentències de 5 de juny i de 21 de novembre de 2018. En aquesta última sentència s'avala la compatibilitat del dret de la Unió Europea amb la normativa espanyola que exclou del pagament d'una indemnització per fi de contracte als funcionaris interins.

Estem davant un cop del TS contra els qui laboralment més dur ho tenen, les persones interines. Convé anar aclarint que per a lliurar-se de l'explotació cal anar plantant cara, demostrant que sense la col·laboració dels treballadors no hi ha explotació possible.

Els anomenats “sindicats”, acaben mirant des de la barrera, fent comprendre a les persones treballadores tractades injustament que és “legal” i toca conformar-se. La unitat dels treballadors i treballadores enfront d'aquesta arbitrarietat i tremenda INJUSTÍCIA és la que ha de torçar aquesta perversa lògica, establint regles que siguin JUSTES i iguals per a totes les persones.

Enfront d'aquesta sentència judicial del TS que nega el dret a la indemnització per acomiadament, CGT continuarà lluitant per les legítimes demandes reclamades pel col·lectiu de docents interins:

• Doble via d'accés a la funció pública. Amb una reserva de places d'accés a la Funció Pública per al col·lectiu interí a través d'un concurs de mèrits i una altra reserva de places per a garantir també l'accés mitjançant concurs oposició d'aspirants que manquen d'experiència.

• Total equiparació laboral.

• Dret a la conciliació de la vida laboral i personal.

En la lluita per la defensa de l'escola pública i de les seves treballadores, CGT continuarà reclamant aquestes demandes, posant-se a la disposició del col·lectiu docent interí perquè “els qui estiguin es quedin”.

Federació d'Ensenyament de la CGT

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5429

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció