CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT ha convocat el 17-N vaga de treballadors a totes les universitats públiques catalanes i ens dependents

Dimecres, 9 novembre, 2011

La vaga afecta tant a les diferents categories de professorat i investigadors com de personal d'administració i serveis.

De moment ja té el recolzament unànime del Comitè d'empresa del PDI de la UAB.

Motiven la convocatòria les retallades en més del 16% en els pressupostos de les universitats i el seu impacte en les plantilles i en les condicions de treball.


La Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya va presentar, el passat dilluns 4 de novembre, el preavís de convocatòria de vaga al conjunt de les universitats públiques catalanes i organismes jurídicament dependents, inclosos també les fundacions, consorcis i altres ens amb participació majoritària d'una o diverses universitats. La convocatòria de vaga és per a tot el dia 17 de novembre, de les 0 a les 24 h.

Són cridats a fer la vaga totes les formes de personal docent i investigador (PDI) i personal d'administració i serveis, tant funcionari com laboral.

La convocatòria de vaga s'ha efectuat per a donar cobertura a la crida efectuada des d'assemblees de treballadors i estudiants realitzades durant el mes de setembre i octubre i que va concloure amb la resolució unànime del dia 8 d'octubre de la Plataforma Unitària en Defensa de les Universitats Públiques (PUDUP) de crida a la vaga general d'universitats el proper 17 de novembre. A partir d'aquesta data, la crida ha tornat a estar ratificada per nombroses assemblees de professorat contractat efectuades en les universitats catalanes i també, de manera unànime, pel Comitè d'empresa del professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un recolzament unànime i unitari de totes i tots els delegats de CCOO, CGT, CSIF i UGT.

La vaga del dia 17 de novembre ha estat motivada per l'impacte en les comunitats universitàries i en en conjunt de l'educació superior de les retallades pressupostàries promogudes aquest any 2011 per part de la Generalitat de Catalunya i aplicades pels diferents rectorats. Aquestes retallades s'ampliaran de forma molt notòria l'any 2012 i suposaran la destrucció de més de 3000 llocs de treball en el conjunt de les universitats públiques catalanes. Si s’apliquen, faran inviable el desenvolupament de programes públics de docència de qualitat i suposaran també un atemptat per al manteniment del nivells actuals de la recerca e innovació al nostre país. Comportaran, a més, una degradació de la gestió i del desenvolupament del serveis i de l'administració

Junt als treballadors/es de les universitats, el 17 de novembre, també cridats per la PUDUP, hi haurà una vaga d'estudiants. Es preveu que als centres de secundària i a les altres universitats de l'estat també hi hagi vagues d'estudiants.

Contactes:

Ermengol Gassiot: 662 287 757

Xus Núñez: 644 433 013

Inés García: 619 967 131

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

www.cgtcatalunya.cat/cgtense

>>> Descarrega't la convocatòria de vaga:

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article2298

>>> Mira també:

http://reconstruimlapublica.wordpress.com/

@Uniprecaria

MANIFESTACIONS

Barcelona: 18h Plaça Universitat

Girona: 12h. Rectorat de la Universitat de Girona (P/Sant Domènec)

Lleida: 12h Rectorat de la Universitat de Lleida (P/Víctor Siurana)

Tarragona: 12h Plaça Imperial Tarraco