CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT ha convocat pel 21 de desembre concentracions davant els centres més emblemàtics de Mercadona a ciutats de tot l’estat espanyol

Dijous, 19 desembre, 2013

Cartell Calafell 21D

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat una jornada reivindicativa a nivell estatal per al dissabte 21 de desembre, entre les 11:00 i les 12:00 hores, davant els centres més emblemàtics de Mercadona per a exigir la readmissió de Francisco Enríquez Martínez, Fran, delegat sindical de la CGT a Mercadona-Màlaga.

Part de la plantilla de Mercadona a Màlaga va acudir el passat octubre a la CGT per a organitzar-se amb la finalitat de defensar els seus drets. La reacció de l'empresa no es va fer esperar i Fran, que havia estat triat secretari de la secció sindical pels seus companys, va ser expedientat i posteriorment acomiadat.

CGT denúncia que Mercadona dóna un pas més al comprendre que no serà fàcil fer callar a aquestes persones treballadores i no dubta en recórrer a pràctiques gairebé mafioses, com oferir una gran quantitat de diners a Fran perquè accepti l'acomiadament i s'oblidi del tema o amenaçar als seus familiars que encara treballen a l'empresa.

S'ha intentat presentar a Mercadona i al seu president Juan Roig com un model a seguir; recordem les seves declaracions convidant a les persones a treballar com xinesos. El que potser no tanta gent sàpiga és que el 2011 un de cada tres contractes signats acabaven en acomiadament, baixa voluntària o no es renovaven, que s'exerceix una sistemàtica política d'abusos contra la plantilla, incloent a embarassades o persones de baixa, i que la repressió sindical és pràctica habitual en aquests supermercats.

Amb aquesta política Mercadona i els seus directius intenten que qui treballen allí es mantinguin submissos i en silenci i així, de passada, poder assolir el seu veritable objectiu: que les persones treballin com esclaves perquè ells puguin seguir vivint com reis.

Durant la jornada reivindicativa està previst que se celebrin concentracions amb pancartes, banderes, megàfons, etc. davant els centres més emblemàtics que Mercadona posseeix a l'estat espanyol i durant les mateixes es repartirà material informatiu entre la població relacionat amb l'acomiadament del delegat sindical de la CGT.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT

>>> A Catalunya s'han convocat concentracions a supermercats de Mercadona a Paret del Vallès (11.30h c/Comte de Montmelonin, organitza CGT Vallès Oriental)), Calafell (11h Plaça Mercat, organitza CGT Baix Penedès), Reus (11.30h Av. La Salle, organitza CGT Baix Camp-Priorat),...

El passat 21 de Desembre, la Federació Comarcal del Baix Penedes, es va concentrar a les portes de l'El Mercadona de Calafell, para dins de la campanya per la readmissió del company Fran de Màlaga, denunciar també l'explotació laboral i vulneració de drets als quals són sotmesos diàriament els treballadors de Mercadona. L'acció va tenir la repercussió que buscàvem entre la població que s'apropava i evidentment ja tenim altres Mercadonas de la comarca en el "punt de mira".

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció