CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT ha signat el conveni 2008-2009-2010 a Unipost

Dimarts, 22 juliol, 2008

La Secció Sindical Estatal de CGT a Unipost SA hem signat, juntament amb la resta de sindicats, el II Conveni Col·lectiu dels Treballadors/es de l'empresa de repartiment de correu Unipost. La signatura va tenir lloc el dimecres 16 de Juliol del 2008 a Madrid.


En primer lloc volem agrair a tots/es els treballadors/es d'Unipost el suport que hem rebut en aquesta negociació, sense cap dubte sense vosaltres això no hagués estat possible. Agrair el vostre suport solidari i contundent en la vaga passada, ja que la vam secundar un 95% dels treballadors/es d'Unipost i vam demostrar que la unitat va ser i és possible per a la consecució dels objectius.

La valoració que fem la CGT d'aquest conveni és positiva, ja que una part dels objectius que ens plantegem han estat aconseguits, tots no, està clar, però tenint en compte que aquest conveni estava plantejat en els seus inicis des d'unes diferències importants per poblacions millorarà algunes condicions pel que fa al primer conveni de Unipost. El més positiu és que al final del conveni en el 2010 s'hauran reduït els trams de 8 a 3 i que les diferències econòmiques entre els trams s'han reduït, des de CGT sabem que no ha estat prou, però també ho hem dit moltes vegades que el camí no serà curt ni fàcil.

Des de CGT i junts amb vosaltres seguirem lluitant fins a aconseguir els objectius no aconseguits aquesta vegada. És veritat que ens queda un sabor agredolç, però malgrat tenir 1 membre en la taula d'un total d'11, hem insistit com ningú per a aconseguir aquest objectiu.

En aquest conveni hi ha hagut importants avanços pel que fa a la participació i decisió dels treballadors/es, tots i totes sempre hem estat particeps de la presa de decisions a mesura que avançava les negociacions i això és fonamental en una empresa on hi ha multitud de centres de treball amb realitats molt diferents entre uns centres i altres.

També s'han produït avanços importants en matèries que CGT establíem en la nostra plataforma per exemple en matèria de complements per IT (baixa per malaltia), en vacances on s'estableixen 21 dies d'estiu quan s'establien anteriorment en 15. Sobre tot això us anirem donant més informació sobre el conveni signat.

Un altre aspecte positiu és que s'ha aconseguit que als companys i companyes que van secundar la vaga no se'ls ha descomptat res del seu sou i per a ells agrair-los la seva solidaritat amb els motius de la vaga i l'haver entès que havíem de fer una demostració de força davant la passivitat de la Direcció de l'empresa durant la negociació.

Per últim dir que finalment tots i totes hem aconseguit que no ens “col·loquin” la jornada irregular i aquest és un altre triomf dels treballadors/es d'Unipost i una aposta de CGT en l'últim tram de la negociació del conveni.

Gràcies a tots i a totes. Us seguirem informant. El nou text provisional del conveni està en la nostra web:

www.cgtbarcelona.org/cgtunipostbcn

Secció Sindical CGT Unipost