CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT ha signat el Conveni Col·lectiu de Banca. La signatura de la Confederació, un “sí crític” al Conveni

Dilluns, 25 juny, 2007

El 21 de Juny, la Confederació General del Treball (FESIBAC-CGT), així com CCOO i UGT, hem signat el Conveni de Banca sobre la base de la proposta feta per la AEB. La CGT, després de consultar en assemblees als seus afiliats a nivell estatal, ha decidit signar valorant que era positiu fer-lo, degut al fet que algunes de les reivindicacions que duem anys exigint s'han complert:

- Es recupera la clàusula de revisió amb endarreriments que, a partir de l'any 1992, van cedir els altres sindicats signants i que van suposar importants pèrdues de poder adquisitiu per als treballadors durant tots aquests anys.

- S'aconsegueix un quart de paga per productivitat (no pensionable a nivell dels complements de pensions dels bancs però sí per a la pensió de la Seguretat Social) que connecta amb la nostra reiterada petició de recuperar el perdut. És especialment beneficiosa en els bancs amb menys pagues i per als treballadors amb menors salaris.

- Es millora el pas a salari nivell VIII, que té una major incidència en els salaris més baixos.

- S'aconsegueix millorar la pensió de viduïtat (6.000 euros) que la Banca s'havia estalviat a causa de les pujades de la Seguretat Social.

- També es milloren diversos temes com préstecs habitatge, ajuda alimentària, etc. S'inclouen així mateix aspectes sobre igualtat, assetjament, etc.

En resum, creiem que la presència de la CGT en la Taula Negociadora, a causa del recolzament obtingut en les passades eleccions sindicals, ha contribuït decisòriament a acabar amb un estat de coses veritablement negatiu, que arrossegàvem des de fa molts anys i que ara acaba.

Per altra banda, si bé la CGT ha decidit signar aquest Conveni per resultar una millora sobre els convenis anteriors i que no suposa cap cessió a la patronal, com ens han acostumat en el sector, no perdem de vista que no s'aborden alguns altres temes essencials (Dissabtes lliures i reducció de jornada, millor participació en els beneficis de les empreses que generem tots, control de les retribucions variables, etc.).

Per a nosaltres la posició de l'AEB, i dels Bancs que la componen, és no només cicatera (a causa dels beneficis obtinguts) sinó també irresponsable atès que deixen sense tancar aspectes totalment determinants per als treballadors de Banca.

Per tant la signatura de la CGT en aquest Conveni és el resultat d'haver obtingut una part de les nostres reivindicacions, repetides conveni després de conveni, i que incideixen positivament en els salaris; sense tirar les campanes al vol i sense oblidar-nos del que no s'ha aconseguit i que, amb tota la nostra força i el vostre suport, seguirem exigint tant a nivell de sector com en cadascuna de les empreses. La nostra signatura, en resum, és un sí crític a aquest Conveni. Més endavant, comentarem en profunditat l'abast dels diversos aspectes d'aquest acord i la nostra valoració detallada del mateix.

FESIBAC-CGT