CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT i la UGT convoquen 15 dies de vaga al Liceu

Dissabte, 28 juliol, 2012

La UGT i la CGT convoquen 15 dies de vaga al Liceu

A TOTS I TOTES LES TREBALLADORES DEL GRAN TEATRE DEL LICEU DE BARCELONA

Davant la negativa de la directiva a lliurar la documentació econòmica per a la consecució d'acords per donar viabilitat a l'empresa.
La nostra oposició a la reducció de les plantilles mitjançant acomiadaments disciplinaris ficticis i la
contractació de nous treballadors com a substitució d'acomiadaments objectius.

La necessitat de truncar la reiterada negativa de l'empresa a la negociació, Comunicat convocatoria de
vagaamb el Comitè d'empresa, del Conveni Col·lectiu.

Fem una crida a:

Secundar les jornades de vaga que s'han convocat, pels sindicats UGT i CGT, per als dies 30 de
Juliol (última funció d'Aida) i 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 18 i 20 del mes d'Octubre (representacions
de La forza del destino).

La flagrant agressió, a les plantilles del Liceu, que representa l'aprovació, per part del Patronat, del Pla
Director; mereix una resposta que faci recapacitar a la Conselleria sobre la mala gestió que es realitza, de forma
sistemàtica, en aquesta Fundació. La qualitat i projecció d'aquesta institució cultural, sustentada amb diners
públics, està i estarà en l'equip humà que representa tota la seva plantilla.

Els interessos comercials, mercantils, que mouen les polítiques imperants, són parells per a cultura,
educació o sanitat; és responsabilitat col·lectiva, de tots i totes, evitar que la USURA desbarati els nostres
patrimonis i béns comuns.
És immoral mantenir el malbaratament i les malbaratadores que ho sustenten, a costa d'acomiadar
professionals, destruir les plantilles i la qualitat de la seva labor. És indignant l'incompliment permanent de
qualsevol obligació o compromís, envers les treballadores, d'aquesta directiva.

Salvar el Liceu també és defensar i salvaguardar el marc laboral (amb les necessàries millores, que per
cert, no volen negociar), que *pacifique i faci realment viable i vivible el teatre: El Conveni Col·lectiu, que ha de
regular tota l'activitat, tant de programació com d'explotació. Aquesta és la certesa que ens queda, doncs, dels
seus reiterats nyaps no es pot esperar gens solgut, consistent i amb perspectiva de futur, més enllà d'acomiadar
personal i perdre ingressos privats.

Per què fa més de quatre anys que demanem i proposem optimitzacions en la gestió i no ens atenen? Per
què l'estructura s'engreixa per a dalt i delma per a baix? d'això obtenen benefici personal, per objectius
compliments? Perquè les programacions de les temporades desaprofiten, deliberadament, certs col·lectius?(amb
perspectiva de tres anys) El projecte Pons ho condiciona absolutament tot? Que comporta exactament aquest
projecte i com ens aquesta afectant?

TOTS JUNTS EXIGIM UN DIÀLEG I UNA NEGOCIACIÓ QUE CONDUEIXI A ACORDS QUE
ASSOSSEGUIN ELS ÀNIMS DE LES PERSONES QUE TREBALLEM EN I PEL LICEU.

Seccions sindicals de la CGT i la UGT


Crònica de la mediació del dia 27 amb objecte de retirar la vaga del dia 30 de juliol

Com a membre del comitè de vaga lamento haver de comunicar que l'actitud de l'empresa, recolzada per les declaracions amenaçadores de Ferran Mascarell (igual que va fer a la anterior vaga); ha estat d'intransigència pel que fa als acomiadaments. Fent inviable retirar a la mediació la convocatòria de vaga.
L'incompliment del pactat al febrer, per retirar l'ERO, exceptuant el punt de la entrega d'una part del nostre salari, és el motiu de la convocatòria. Els acomiadaments son una violació més d'allò acordat.

La manipulació i instrumentalització, dels delegats del comitè, per part de RRHH, trencant quest amb certes s acords secessionistes, inviables, dels cosos artístics, va queda pales al afirmar que tenia acords, més enllà de consensuar calendaris, amb els representants de l'orquestra (sic) i que els hi havia arribat un llistat de deu acomiadaments. Així doncs, era innegociable, per ells ja estava acordat i el comitè trencat. Per aquesta raó estàvem davant les seccions sindicals (CGT i UGT) que pretenem recuperar l'unitat d'acció del Comitè.

L'acomiadament de tres persones a sastreria dies enrere, el van pretendre argumentar de la mateixa manera; carregant la responsabilitat, complicitat, cap a la representant de sastreria (sic). No va ser un obstacle la readmissió d'aquestes companyes per mirar d'avançar cap un acord pel que feia a un calendari de negociació(els procediments legals son en marxa i ja es tractaria a la negociació col·lectiva), que servís durant la seva vigència de treva en els acomiadaments i tractar la viabilitat de l'empresa . Sempre amb l'objecte de evitar aquestes mesures traumàtiques per les persones i les plantilles. L'anunci de dos acomiadats al cor i tres més d'escenari acabaren d'adobar l'assumpte. I les cartes de comiat ja les tenen fetes.

Les trucades per telefon de Tarragó durant la mediació, sorgien efecte al voltant de les 14hs., amb resposta a Catalunya Radio, , de Ferran Mascarell. Malgrat està negociant des de les 10 del matí, encara vàrem provar durant casi bé 3 hores més de endarrerir els acomiadaments del cor i els de tècnics (des que teníem representació, doncs de orquestra no hi havia representació i les afirmacions de l'empresa i decisió de la seva assemblea ens desautoritzava). Deixant , en aquest cas, la desconvocatòria en funció del que decidís l'orquestra, a la que s'hauria ofert la convocatòria en cas de decidir anar a la vaga pels acomiadats.
Però no va ser el cas. Es negaren a tot. Josep Pons sembla ha d'entrar amb la feina bruta ja feta i l'imatge impol·luta. Els seus acomiadaments no s'han de visualitzar com a tals. Malgrat tot això no s'explica els acomiadaments del Cor, ni aquí acontenten. Membres del Cor, Mestre, Trepat? I el d'escenari també son la torna, la comparsa de la catarsi endegada a l'orquestra, pur maquillatge. Hem de recordar que a administració també s'han acomiadat persones al llarg d'aquesta temporada.

S'ha demanat al president del Comitè, i així l'ha fet i l'hem difós, la convocatòria urgent d'assemblea general, i un requeriment a l'empresa per negociar de forma immediata la viabilitat que que no hi és, ni es reflecteix, al Pla Director. Ni al resum entregat el dia 16, que per cert ens el donàren més ampliat el dia 26 a la mediació del conflicte col·lectiu (aquest interposat pel Comitè d'Empresa i del que els delegats de CCOO de l'orquestra i el SICAP (Sindicat de Cantants Professionals) sembla intentaren desvincular-se amb notificació registrada a l'empresa).

Conscients del que tenim pel davant al setembre i l'incidencia, dels que fem cada funció en la vaga del proper dilluns dia 30. No podem demanar res més que recolzament i determinació per marxar amb el cap ben alt, en solidaritat amb el companys i companyes que no hi seran amb nosaltres la propera temporada i la força suficient per afrontar una lluita gens fàcil pel Conveni, la negociació i la viabilitat consensuada.

Sí, això és el que li ha d'arribar a MASCARELL i acabem de totes totes amb el seu missatger JF MARCO, peti qui peti. Que ens expliquin algun dia que vol dir i com ens afecta i afectara el PROJECTE PONS. Els dispendis econòmics també, que ens ho expliquin tot. Val el cost que tindrà la funció del dilluns 30? L'empresa es la responsable del cost de la vaga, els calendaris no acordats i molts salaris de nova creació. Mal gestionar amb diner públic no deixa de ser malversar,oi?

Secretariat Secció sindical de CGT


La UGT i la CGT convoquen 15 dies de vaga al Liceu

L'aturada afectarà l'última funció d''Aída', prevista per al 30 de juliol, i les 14 de 'La forza del destino', que ha d'obrir la temporada a l'octubre

AGÈNCIES / Barcelona

Les seccions sindicals de la UGT i la CGT al Gran Teatre del Liceu han convocat una jornada de vaga per al pròxim dia 30 de juliol, última funció de l'òpera 'Aïda', i per a les funcions previstes a l'octubre de la primera obra de la temporada, 'La forza del destino'.

El secretari de la secció sindical de la CGT, Miguel Guillén, ha explicat que han pres aquesta decisió perquè l'empresa no ha entregat "la documentació econòmica que se li ha demanat", perquè "no està negociant amb el comitè el conveni col·lectiu" i perquè existeix una possibilitat de "reducció de la plantilla".

La notificació de vaga, a la qual no s'ha sumat CCOO, assenyala que l'aturada es convoca "contra la reducció de les plantilles mitjançant acomiadaments disciplinaris ficticis" i per "la negativa de l'empresa al lliurament de la documentació econòmica per a la consecució d'acords de viabilitat de l'empresa". Els impulsors també s'oposen a "la contractació de nous treballadors com a substitució d'acomiadaments objectius".

PLA DIRECTOR

En un manifest que han elaborat conjuntament, els dos sindicats fan una crida als treballadors de la institució perquè secundin les jornades de vaga convocades per al 30 de juliol, últim dia de la òpera protagonitzada per la soprano nord-americana Sondra Radvanovsky, i els dies 2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 18 i 20 d'octubre davant "la flagrant agressió a les plantilles del Liceu que representa l'aprovació per part del patronat del pla director".

Les centrals entenen que aquest pla "mereix una resposta que faci recapacitar la 'conselleria' sobre la mala gestió que es realitza sistemàticament a la fundació". Segons el seu parer, "la qualitat i projecció de la institució cultural, sustentada per diner públic, està i estarà en l'equip humà que representa tota la plantilla".

MALBARATAMENT "IMMORAL"

"És immoral --prossegueixen-- mantenir el malbaratament i els malgastadors que el sustenten a costa d'acomiadar professionals, destruir plantilles i la qualitat de la seva feina. És indignant l'incompliment permanent de qualsevol obligació o compromís amb els treballadors per part d'aquesta directiva".

Els treballadors creuen que "salvar el Liceu" també passa per defensar i salvaguardar el marc laboral i fer "realment viable" el teatre. A més, demanen explicacions sobre el nou projecte que ha d'executar Josep Pons com a director musical en substitució de l'alemany Michael Boder.

* Font: El Periódico


CGT i UGT convoquen 15 dies de vaga al Liceu

Els sindicats CGT i UGT han convocat 15 jornades de vaga al Gran Teatre del Liceu. L'aturada coincidirà amb l'última representació de l'òpera 'Aïda' (30 de juliol) i les primeres de 'La forza del destino' (tres primeres setmanes d'octubre). Els sindicats s'oposen a la reducció de la plantilla i reclamen diàleg a l'empresa.

L’anunci de vaga s’ha fet el dia abans que el Comitè d’Empresa es reuneixi amb la direcció del Liceu a Inspecció de Treball. Els sindicats denuncien que hi hagut acomiadaments, tot i que l’empresa es va comprometre a mantenir la plantilla.També es queixen de la negativa de l’empresa a negociar amb el Comitè.

Fa mesos que els treballadors del Liceu es mobilitzen per denunciar que s’ha fet una mala gestió dels recursos del centre operístic. Ja van amenaçar de fer vaga anteriorment quan l’empresa va anunciar un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que després va retirar.

* Font: BTV