CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT LLEIDA denuncia l’empresa PASTORET DE LA SEGARRA davant Inspecció de Treball per persecució i vulneració de llibertat sindical

Divendres, 4 març, 2022

Avui 4 de març el sindicat CGT Lleida hem presentat una denúncia a Inspecció de Treball de la Generalitat  contra la coneguda empresa de làctics Pastoret de la Segarra per persecució sindical i discriminació als afiliats de la CGT i membres de la secció sindical.

El sindicat ha decidit presentar la demanda arran del cas de l’acomiadament de la Paz, treballadora i una de les membres de la secció sindical de la citada empresa. Aquest acomiadament, segons la CGT, és nul perquè no té cap mena de fonament ni validesa legal, i, malgrat l’empresa menteixi excusant-se en que és un acomiadament disciplinari, el fons de la qüestió està en que la treballadora i la secció sindical porten denunciant des del primer moment les condicions laborals que pateixen els i les treballadores de l’empresa. Aquest i no altre és el veritable motiu de l’acomiadament ja que la direcció de l’empresa no permet dissidències que qüestionin les condicions de treball imposades, per la qual cosa ds de la CGT considerem que l'empresa vulnera el dret a la lliure sindicació de la treballadora i dels seus representants en virtut de l'art. 4 de l'Estatut dels Treballadors.

A més, cal recordar que el proper 17 de març se celebra una conciliació davant de Treball pel qual se sol·licita la readmissió de la treballadora i ja s’ha interposat la demanda judicial pertinent pels mateixos motius, argumentant que és una acomiadament nul perquè no són certs els fets descrits a la carta d'acomiadament disciplinari, i exigint la readmissió de la treballadora al seu lloc de treball. Tot i els intents per part de CGT d’arribar a un acord per readmetre-la, i així evitar aquestes accions de denúncia pública, jurídica i de conciliació, des de la direcció de l’empresa s’ha negat i insisteix en la seva posició.

També s’ha de dir que més enllà de la persecució sindical existeixen certes irregularitats per part de Pastoret i que són els aspectes que com a secció sindical han anat denunciant i informant a la resta de treballadors i treballadores de l’empresa. Entre aquestes es troben la irregularitat en la gestió de les hores extraordinàries ja que no donen l’opció als i les treballadores a escollir si les volen realitzar o no, o si volen ser compensades per temps equivalents de descans retribuït. En aquest cas, s'està vulnerant l’article 35 de l’estatut dels treballadors.

Així mateix, denuncien la bretxa salarial en seccions i gènere ja que existeix un desequilibri de compensacions salarials entre seccions sent les mateixes categories laborals, i perquè sent dona es cobra menys tenint la mateixa categoria i realitzant les mateixes funcions, cosa que vulnera la llei d’igualtat i ens remet a règims feudals.

Finalment, també denuncien aspectes relacionats amb la prevenció de riscos laborals com pot ser la càrrega i descàrrega en els camions cisterna o com pot ser que no existeix un pla d'evacuació, aspectes que posen en perill la vida, la seguretat i la integritat física i psíquica dels i les treballadors.

Des de la CGT tenim clar que mentre no hi hagi una retractació per part de l’empresa i readmeti a la Paz, tirarem endavant amb la demanda judicial i sobretot seguirem endavant amb la campanya pública d’assenyalament a l’empresa i demanant el boicot als seus productes, tal i com vam fer el passat 1 de març, fins aconseguir la readmissió i alhora per deixar clar que els drets laborals de la classe treballadora no es trepitgen així per així sense cap mena d’impunitat.

 

SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

#PazReadmissio