CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT Lleida felicita a la Biblioteca Anarquista Maria Rus

Dilluns, 14 gener, 2019
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

c23t748xuaarndo.jpg

No ens amaguem quan afirmem que difondre i practicar la idea anarquista a les Terres de Ponent no ha tingut un recorregut senzill. Tot i així, també s’ha de posar en valor que el moviment llibertari també té, des de fa temps, vàries capes a les comarques de l’oest. Ja sigui en l’àmbit anarcosindicalista (CGT i CNT), en el divulgatiu i combatiu (Col·lectiu A Les Trinxeres), en el de treball de base i carrer (Assemblea Llibertària de Lleida o el moviment okupa amb la Xispa com estendard del mateix) o en la participació del jovent (Joventuts de Batzac - Joventuts Llibertàries).

Tanmateix, tot aquest moviment el podem considerar hereu del moviment contracultural llibertari que des de finals dels 70 és present a la nostra ciutat, Col·lectiu Llibertari Durruti, Juventudes Libertàrias, els Ateneus llibertaris de Lleida de finals dels 80 i dels 90, o, ja a principis del segle XXI, L’Ateneu la Maixanta i el CSA La Maranya, espais on hi confluïen diferents grups llibertaris i antiglobalització.

Arribats aquí, i perquè creiem en una teoria i pràctica anarquista, amb totes les seves debilitats i contradiccions, com una manera transformadora de viure, estem molt contentes de poder felicitar als companys de la Biblioteca Anarquista de Lleida Maria Rius (C/Corts Catalanes, 79) en el segon aniversari que complirà el proper dissabte 19 de gener. Aquest projecte, és un espai per difondre la idea anarquista a través del préstec de llibres (amb un interesantíssim i voluminós catàleg), xerrades, tallers, etc.

Ara mateix, considerem que aquest projecte, i potser juntament amb l’Ateneu Cooperatiu La Baula que recentment ha anunciat la seva continuïtat, són els 2 projectes dels moviments socials més interessants, seriosos i transformadors que ha viscut la ciutat de Lleida. Una ciutat que estava mancada de projectes amb objectius clars i on donar cabuda a les diferents lluites polítiques que miren de combatre al sistema capitalista.

Per això, des de la CGT, animem als col·lectius i a la gent de Lleida que facin el possible per garantir la viabilitat d’aquest projecte, ja sigui aportant econòmicament perquè són autogestionats, participant activament a les jornades que organitzin, fent-se soci del projecte, aportant documentació, fent difusió entre familiars i amics... Felicitacions llibertàries.

SECRETARIAT PERMANENT CGT LLEIDA
Lleida, 12 gener de 2018

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print