CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT Lleida inicia una campanya defensant l’escola pública i animant a les famílies a matricular-s’hi

Dimecres, 23 març, 2016

LA CGT LLEIDA INCIA UNA CAMPANYA PÚBLICA DEFENSANT L’ESCOLA PÚBLICA I ANIMANT A LES FAMÍLIES A MATRICULAR-S’HI

Amb l’eslògan MATRICULA-T’HI, la Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT de Lleida inicia una campanya en defensa de l’educació pública amb la que anima a les famílies per a que facin la matriculació dels seus infants a les escoles públiques de la ciutat.

Des de la CGT consideren l’educació pública com a únic garant d’una societat lliure, crítica plural i democràtica, en la qual l’accés a la formació és realment igualitària i inclusiva per a tots els seus membres.

El sindicat denuncia que els atacs des de l’adminsitració pública cap a aquesta eina imprescindible per a la cohesió social són una constant que arriba a límits difícilment assumibles per una societat compromesa en la defensa del seus drets fonamentals. El tancament de línies, la manca de diàleg, la nul·la informació a les comunitats educatives afectades i la tergiversació de les dades s’han convertit en un fet habitual per part del Departament d’Ensenyament.

Creuen inacceptable que ni la suposada manca de recursos ni la baixa natalitat, excuses esgrimides reiteradament per part del Departament per justificar retallades i supressió de línies educatives, no afectin a les escoles privades, eufemísticament anomenades “concertades”. El tancament a tot Catalunya de 64 línies a les escoles públiques contrasta amb els 3 de la concertada. A Lleida ciutat, a la pública, ens hem trobat amb 4 línies suprimides més el tancament d’una escola, mentre que ens trobem que es dóna permís per obrir una nova línia de P3 a l’escola Arabell, concertada i vinculada a l’Opus Dei. Així, denuncien que la segregació per sexe no només no és motiu per suprimir les subvencions a les escoles concertades sinó que en alguns casos semblen premiades per les mesures preses des del Departament.

Davant el discurs basat en la por, les amenaces i la culpabilització, la CGT aposta per la baixada de ràtios, la construcció dels instituts necessaris i reclamats des de fa anys i un augment dels recursos materials i humans tot suprimint les subvencions a les escoles concertades. Si, tal i com es vanagloria el Departament, volem animar a la gent a matricular als infants a les escoles públiques del seu barri només cal dedicar-hi més i treballar positivament per afavorir unes escoles inclusives i de qualitat on la segregació no hi tingui lloc.

Per totes aquestes raons des de la CGT animen a les famílies a defensar l’escola pública matriculant‘hi els seus infants.

#EscolaPública #MatriculaThi

Lleida 22 de març

Defensem l'escola pública . animem a matricular-s'hi . CGT Lleida

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA

Més informació:

- https://twitter.com/cgtlleida