CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT LLeida precinta i tanca el departament d’educació per la seva mala gestió del pla de reobertura dels centres educatius del Pirineu i l’Aran

Dilluns, 1 juny, 2020

whatsapp_image_2020-06-01_at_13.25.41_1_.jpg

Dilluns 1 de juny, data assenyalada com el dia de la reobertura dels centres educatius de la regió sanitària del Pirineu i l’Aran, s’ha convertit en el dia que també denunciem la gestió del Departament d’Educació a Lleida.

El sindicat anarcosindicalista, en forma de performance simbòlica, hem precintat el Departament d’Educació, responsabilitzant-los per la seva nefasta gestió amb el pla de reobertura. Insistim en l’error, la imprudència, i la precipitació d’aquest pla, com ja ho hem fet en altres accions en diferents ciutats del territori català.

Les crítiques segueixen encaminades cap al posicionament que ha fet el Departament que d'entrada no ha plantejat un diàleg en la recerca de possibles solucions amb la Comunitat Educativa (professorat i famílies), en passar tota la responsabilitat als equips directius i sobretot en fer aquesta obertura sense garantir de manera clara les condicions de seguretat, de salut i educatives de l’alumnat, i dels treballadors i treballadores dels centres educatius.

A més, recordem que, malgrat no hi hagi hagut desobediència per part d’escoles i instituts, sí que és veritat que tota aquesta gestió i les maneres han creat indignació en els equips directius (i el col•lectiu docent) vers el Departament i que aquesta serà una ferida oberta per a aquest final de curs, quan encara no estava tancada la provocada pel decret de convertir en avaluable el 3r trimestre.

D’altra banda, són molt sospitoses les declaracions dels últims dies i la campanya comunicativa engegada per Educació. Els missatges han virat radicalment cap a una espècie de “calma tensa” quan anteriorment eren discursos alarmants. Ara es tracta de tranquil•litzar la població dient que els infants no són vectors de contagi, que les escoles seran segures, que les ràtios no caldrà reduir-les, que no serà necessari buscar tants espais, que no caldrà doblar plantilles, etc. No ens posarem a jutjar les qüestions sanitàries, però sí que qüestionem aquestes decisions que canvien d’un dia per l’altre. Sembla que estiguin preses per altres pressions que se’ns escapen, i que darrera hi ha més criteris econòmics que pedagògics o sanitaris.

Com ja vam anunciar, si aquesta mala gestió porta conseqüències, exigirem responsabilitats legals, la dimissió del Conseller d’Educació i del seu equip. Seguirem fent les mobilitzacions necessàries, si convé plantejarem la VAGA INDEFINIDA, fins que la seguretat sanitària i l’educació siguin les prioritats.

CGT ENSENYAMENT LLEIDA
1 DE JUNY 2020

whatsapp_image_2020-06-01_at_13.25.41_1_.jpg

whatsapp_image_2020-06-01_at_13.25.41.jpg