CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT manifesta la seva solidaritat amb Josep Garganté davant la seva detenció i processament

Dissabte, 16 octubre, 2010

Josep Garganté, sindicalista de CGT a Autobusos de Barcelona i activista social, va ser detingut, com ja hem informat en aquesta web, el dijous dia 14 d'octubre pel Mossos d'Esquadra, acusat de desordres i danys per uns fets produïts en la jornada de vaga general del 29 de setembre a Barcelona.

El company va ser posat en llibertat el matí del divendres 15 després de prestar declaració a la Ciutat de la Justícia, on un centenar de persones s'havien concentrat en solidaritat amb ell.

Des de la CGT, tant des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya com des de la Federació Local de Barcelona de la CGT, hem expressat la solidaritat del sindicat amb el nostre company, davant uns fets que es produeixen després de la vaga del 29-S en un context de persecució contra els sectors més combatius de l'anticapitalisme, l'anarcosindicalisme i els moviments socials.

A continuació us passem els comunicats realitzats per la CGT de Catalunya i la Federació Local de Barcelona:

La CGT de Catalunya es solidaritza amb en Josep Garganté, afiliat de la CGT de Barcelona i membre de la Secció Sindical de TMB.

El dijous 14, a les 19'30 hores, just quan baixava de l'autobús al finalitzar el seu torn de treball, el nostre company va ser detingut per part d'agents de paisà dels Mossos d'Esquadra.

Després de passar una nit a la comissaria, avui divendres 15 al matí ha passat a disposició judicial i a les 11 hores ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Al Josep se l'acusa de danys i desordres públics per uns suposats fets succeïts el dimecres 29 de setembre, en el marc de la Vaga General.

Davant d'aquests fets volem manifestar que:

- donem tot el suport al nostre company detingut

- rebutgem l'actuació dels Mossos d'Esquadra que han dut a terme una detenció injustificada i innecessària, havent-se pogut fer directament a través d'una citació judicial

- considerem que la detenció és fruit d'una ordre donada des d'instàncies superiors per perseguir a una persona combativa i desprestigiar al sindicat al que pertany

Per això, ens reafirmem en la nostra lluita contra la reforma laboral i les retallades de drets socials. És l'èxit de la vaga i l'augment del descontent el que porta a la detenció i a l'intent de criminalització de les persones que aquell dia van voler dir, com en Josep, que ja n'hi ha prou de retallades socials i laborals, de perdre drets i de que siguem la classe treballadora els/les qui estem pagant la crisi i patint els seus efectes.

Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, 15 d'octubre de 2010.

La CGT de Barcelona denuncia com s’ha produït la detenció de Josep Garganté, afiliat de CGT i treballador d’Autobusos de Barcelona

Ha estat posat en llibertat Josep Garganté, afiliat de CGT a Autobusos de Barcelona. La informació que en aquests moment tenim la CGT és una ampliació d'una denúncia on se li atribueixen els càrrecs de danys i desordres públics el dia 29-S. Trigarem unes dues setmanes a tenir accés a tot l'expedient complet.

La CGT vol mostrar el seu desacord en la forma que s’ha produït la detenció de Josep Gargante en la tarda d’ahir dijous, 14 d’octubre. Els Mossos d’Esquadra es van presentar en el seu treball i al finalitzar la seva jornada laboral en l’autobús, se’l va emmanillar, mentre era gravat per una càmera i se’l va traslladar a la comissària de les Corts.

Des de CGT creiem que si Garganté havia estat denunciat, el jutjat li podria haver enviat una citació, igual que fa en la majoria d’ocasions, perquè es presentés a declarar i prendre la decisió que hagués de prendre. Però considerem del tot innecessari realitzar una detenció pública-espectacle i molt menys innecessari fer-li passar una nit en una cel·la d’una comissària.

Des de la CGT no ens agradaria que s’estigués preparant un circ mediàtic dels que algunes institucions com les comandades per la Conselleria d’Interior ens té acostumats. Creiem que han obert una “caça de bruixes” després de l’èxit de les convocatòria de la vaga general a la qual podem estar exposats totes i tots els que se’ns ha etiquetat des del poder i els mitjans de comunicació com “antisistema”.

L’èxit dels piquets organitzats en els diferents barris de la ciutat, l’èxit dels piquets de CGT, i la confluència d’ambdós en la concentració del migdia de més de 10.000 persones, així com l’assistència d’altres 10.000 persones en la manifestació de la tarda de la CGT, on van confluir grups de ciutadans diversos, és difícil d’assimilar pels polítics. Massa antisistema.

Federació Local CGT Barcelona, 15 d'octubre de 2010

Attached documents