CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT no s’adhereix a l’acord subscrit pels “majoritaris” per a repartir-se centenars d’alliberats a l’Administració General de l’Estat

Dilluns, 24 desembre, 2012

Els aparells de CCOO, UGT, CSIF, CIG i USO es reparteixen centenars d'alliberats i 618.000 € a canvi d'acceptar l'eliminació dels òrgans de representació i de protecció de la salut i desmantellar la seva estructura sindical de base en la AGE. CGT no signa l'acord, renúncia als alliberats i les subvencions que ens poguessin correspondre i impugnarà judicialment.

El passat 12 de desembre, en un ple del sector de l'Administració General de l'Estat de CGT, després del preceptiu procés assembleari des de cadascuna de les nostres seccions sindicals, i en relació a la “invitació” de l'Administració a adherir-nos a l'acord arribat amb CCOO, UGT, CSIF, USO i CIG (“Acord d'assignació de recursos i racionalització de les estructures de negociació i participació”), la CGT ha adoptat les següents resolucions:

1) NO ADHERIR-NOS A L'ACORD. Des de CGT considerem que aquest acord es resumeix en l'obtenció de centenars d'alliberats per a salvaguardar les estructures burocràtiques del sindicalisme de moqueta sacrificant, en contraprestació pels favors rebuts, la capacitat d'incidència real del sindicalisme de base que es realitza diàriament en els centres de treball.

2) Renunciar, conseqüentment, a disposar d'alliberats sindicals institucionals.

3) Impugnar jurídicament l'esmentat acord en tots els aspectes que considerem lesionen greument un sindicalisme directe i de base (consideració del que és un centre de treball, la reducció en el nombre de comitès de seguretat i salut, facultat de convocar eleccions, capacitat d'autoorganització sindical…).

Aquest acord, que per a més inri va ser publicat en el BOE el dia de l'última vaga general (14 de novembre), pretén instaurar un neosindicalisme vertical on solament unes cúpules allunyades de la realitat decideixin per tots. Ens consta, en aquest aspecte, que les bases d'alguns dels sindicats signants no han estat tingudes en compte a l'hora de signar aquest acord, el que mostra una absència evident del més mínim sentit democràtic.

Amb la que està caient divendres darrere divendres, retallada darrere de retallada, mobilització darrere de mobilització, tornem a comprovar com les cúpules burocratitzades d'aquestes organitzacions solament atenen als seus interessos particulars.

El nostre sindicat i el model sindical que defensem, de baix cap amunt, ha estat contrari, en tot moment a aquest tipus d'operacions. Amb major raó en l'actualitat quan estem sofrint les majors retallades socials i salarials de la història.

Des de CGT apostem per l'autoorganització i la lluita. Per tant, no renunciarem a un sindicalisme directe, immediat i visible per un altre llunyà, dòcil i instaurador d'una nova casta sindical, segons la qual el sindicalisme més "seriós" és aquell que assumeix els postulats del poder polític i econòmic.

Caminarem en el sentit contrari al que se'ns vol imposar doncs ho considerem més seriós, responsable, autònom i democràtic. Convidem al conjunt d'empleats públics de l'Administració General de l'Estat a fer aquest camí braç a braç amb el sindicalisme combatiu i de base.

FETAP-CGT

http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/pleno-age-la-cgt-no-se-adhiere-al-acuerdo-suscrito-por-los-mayoritarios-par

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció