CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT ocupa l’oficina del SOC a Lleida com a protesta davant les retallades socials

Divendres, 19 agost, 2011

195286_CGT_Lleida_ocupacio_OTG

El matí del 18 d'agost una vintena de membres de la CGT s'han manifestat davant i a l'interior del Servei Català d'Ocupació (SOC) i de la seu de Benestar Social i Família. Els sindicalistes han informat als usuaris i treballadors d'ambdues institucions sobre la postura del sindicat.

Des de la CGT s'ha volgut remarcar que la nova formula de cobrament del PIRMI i el retard que està ocasionant a molts dels seus beneficiaris respon a una voluntat del Govern de CiU de reduir despeses a costa dels més desvalguts. Com apunta la retirada, fa uns mesos, de l'impost de successions que beneficia a les rendes més altes.

Canvis en el PIRMI... Durs amb els febles, tous amb els poderosos.

Un de cada cinc catalans es troba en situació de pobresa. La Renda Mínima d’Inserció (PIRMI) garanteix 420 euros – que es pot incrementar en funció de la quantitat de membres de la família- a 34.000 catalans. Aquesta percepció representa l’únic ingrés per moltes famílies.
El govern d’Artur Mas ha decidit sense previ avís establir uns nous mecanismes de cobrament, per tal d’establir un “control” davant un possible frau. A la pràctica, això s’ha traduït en un 45% de beneficiaris que a dia d’avui encara no han percebut la PIRMI, i que per tant, no han pogut fer front a les despeses habituals. No podem entendre aquestes mesures d’una altra manera que no sigui la voluntat del Govern de reduir la despesa pública a costa dels més febles de la societat.

Des de la Confederació General del Treball exigim:

-El cobrament immediat de la PIRMI per la totalitat dels seus perceptors.

-Lluita real contra el frau. Prou evasió d’impostos.

-Uns impostos progressius. Que pagui més qui més té. No a la supressió del impost de successions.

ACCIÓ CONTRA LES RETALLADES!

Accció Sindical CGT Lleida

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció