CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT participa activament a la jornada de vaga general i de consum del 29M

Divendres, 30 març, 2012

La CGT de Catalunya, que havia realitzat la seva pròpia convocatòria de vaga general per al 29 de març, ha participat i contribuït de forma important a l'èxit de la jornada de vaga, mobilització i lluita, tant a nivell de promoció en els dies previs com a nivell de piquets i de convocatòria de manifestacions en diverses ciutats de Catalunya, en solitari, conjuntament amb altres col·lectius i organitzacions, com a blocs propis diferenciats dins manifestacions genèriques, o dins de blocs diferenciats dins manifestacions genèriques, amb un missatge clar contra la reforma laboral, les retallades i el pacte social. A banda, militants de CGT han participat en piquets informatius realitzats per tota la geografia catalana.

Aquesta jornada de vaga general i de consum ha tingut un seguiment i incidència molt importants (més que en la vaga del 29S de 2010), especialment en els cinturons industrials de Barcelona i Tarragona i en els transports públics, i esperem que marqui un punt de partida d'un període de mobilització i lluita creixent i contundent, per tal de derogar la reforma laboral aprovada pel PP amb el suport de CiU i fer front a les polítiques econòmiques i laborals dels qui ens governen seguint les estratègies de l'Europa del Capital i el neoliberalisme internacional.

Tota la informació sobre el desenvolupament de la jornada de vaga i lluita s'ha pogut seguir a través del web de l'Agència29, un projecte contrainformatiu on la CGT de Catalunya ha col·laborat i participat activament a través de la Secretaria de Comunicació i el seu equip de comunicació i de la revista Catalunya. Entrant en el web http://agencia29.net/ podeu informar-vos de com va anar la jornada del 29M, per això no ens estendrem en el tema, excepte en el cas de les diverses manifestacions on la CGT ha participat a Catalunya, de les quals us oferim un resum informatiu:

Terrassa: 7.000 persones van omplir la Rambla d’Egara al matí, seguint la crida de la CGT junt a moviments socials de la ciutat. Els sindicats CCOO i UGT van modificar el recorregut de la seva convocatòria per afegir-s’hi, sent menys d’una tercera part dels assistents.

Sabadell: La manifestació convocada per Sabadell Lluitant, plataforma que integra CGT, CNT, COS, Casal Independentista Can Capablanca, Endavant, CAJEI, 15-M, plataforma Afectats per la Hipoteca, Ateneu Llibertari i altres col·lectius. Diversos Instituts havien fet tancades i es sumaven a la manifestació. Ha estat un èxit rotund, aplegant unes 7000 persones, i superant en numero de bon tros a la manifestació de CCOO i UGT que rondava els 1500 manifestants. En els piquets del matí s'havien produït 6 detinguts, que han estat alliberats amb càrrecs de desordres públics i desobediència a l'autoritat.

Manresa: Prop de 3.500 persones es van manifestar a Manresa, de les quals unes 500 ho van fer a la manifestació convocada per la CGT de Manresa i Sallent junt a diversos moviments socials.

Reus: Uns 4000 manifestants en dos blocs diferenciats, un amb els sindicats institucionals i l’altre de l’Assemblea Popular de Reus (amb presència de la CGT, EIC, 15M) van participar a la manifestació del matí. Feia molts anys que no participava tanta gent a Reus en una manifestació d'aquest tipus.

Rubí: La manifestació unitària va aplegar prop de 2.000 persones, amb una destacada presència d’afiliats/des i simpatitzants de la CGT.

Igualada: Manifestació de 3000 persones en la manifestació, amb una important participació de la CGT en un bloc separat dels sindicats UGT i CCOO.

Lleida: A les 12:30h. CGT va participar en una manifestació a Tàrrega, amb unes 75 persones del bloc anticapitalista de la població. També es van desplaçar fins a la població de Fraga per recolzar la concentració d'aquella població. Per la tarda es va realitzar la manifestació a ciutat de Lleida on la CGT va aplegar a 400 persones amb diferents col·lectius de Ponent, sortint de la Plaça Ricard Vinyes fins a la Plaça Sant Joan.

Girona: La manifestació anticapitalista del matí aplega unes 3000 persones, convocades per CGT, COS, IAC, Assemblea Popular de Girona, Endavant, SEPC. Maulets, CUP. A la manifestació unitària de la tarda, el bloc anticapitalista reuneix unes 7000 persones.

Tarragona: La manifestació més multitudinària realitzada a Tarragona, amb unes 25000 persones, donava per finalitzada la jornada de Vaga General al Camp, iniciada pel matí amb centenars de persones participant en els piquets. La gentada assistent a la manifestació feia difícil calcular quanta gent es va agrupar en el bloc de la CGT, en el qual van participar al menys un miler de persones. En acabar la manifestació un centenar de persones van realitzar un piquet pel centre de la ciutat que va acabar amb 6 detencions.

Mollet: La CGT convoca més de 2.500 persones en una manifestació històrica a Mollet contra la reforma laboral i les retallades. Ha estat una de les manifestacions més multitudinàries de la història recent de la ciutat.

Mataró: Unes 900 persones s’han manifestat a Mataró simultàniament contra la reforma laboral, unes 500 a la manifestació dels sindicats institucionals, i unes 400 a la de CGT i altres sindicats alternatius i moviments socials agrupats sota la denominació de Maresme29M.

Vilanova i la Geltrú: Unes 2000 persones es manifesten convocades per CGT, COS i Assemblea pels Drets Socials, amb el suport de SOS Ensenyament, Indignats, Assemblea d'Aturats i molta gent a títol individual.

Vilafranca del Penedès: 1500 persones han participat de la manifestació convocada per sindicats alternatius i moviments socials pel matí. Per la tarda 3000 persones participen a la manifestació convocada per CCOO i UGT, a la que s’han afegit les convocants de la manifestació del matí, entre els quals la Intersindical CSC, la CGT, la CUP, Endavant, l’Assemblea de Joves i el moviment 15M.

El Vendrell: La CGT amb l'Ateneu La Trinxera i l'Assemblea de Joves de Calafell organitzen un bloc crític a la manifestació convocada al Vendrell, una manifestació a la que van assistir unes 500 persones i en la que el bloc de la CGT superava en assistents al dels sindicats institucionals.

Tremp: 300 persones es van manifestar pel matí pels carrers de la capital del Pallars Jussà. Prèviament s'havien realitzat concentracions a Gerri de la Sal, Sort i La Pobla de Segur.

Barcelona: El piquet central del migdia de CGT i CNT's aplega més de 1000 persones. Centenars de persones participen a piquets dels moviments socials a diferents barris i indrets de la ciutat. La manifestació convocada per la tarda per les tres organitzacions anarcosindicalistes amb presència a la ciutat (CGT, CNT-AIT, CNT Catalunya) va aplegar milers de persones (segons l'Agència 29 unes 7000) i va omplir el carrer Pau Claris entre la Pça. Urquinaona i l’Av. Diagonal abans d’integrar-se a la convocatòria unitària de moviments socials i sindicats alternatius de Pça. Catalunya a les 18 h. L’actuació d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra va impedir que aquesta segona convocatòria pogués arrencar amb normalitat, es va veure disgregada en diferents trossos i va generar tot un seguit d'enfrontaments i disturbis al centre de la ciutat, provocant desenes de persones ferides. La jornada de mobilització acabava a a Barcelona amb unes 50 persones detingudes.

Vídeo 1a Valoració Secretariat Permanent CGT Catalunya Vaga General a Catalunya #29M:

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció