CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT pren els carrers de Madrid, en contra de l’Europa del capital i les seves crisis [Vídeo, fotos, crònica]

Dilluns, 17 maig, 2010

jpg_madrid_1.jpg

El matí d'aquest diumenge 16 de maig es va aixecar vermell i negre a Madrid. Al voltant de quatre mil confederals anaven arribant de tots els punts de la península, agrupant-se en les quatre columnes de les Marxes contra la Crisi, que van recórrer els carrers fins a confluir sincronitzats en la plaça d'Atocha en una escena emotiva i de fraternitat confederal. Al llarg dels quatre recorreguts es va repartir informació a la ciutadania sobre els motius de perquè estàvem en el carrer.

La columna catalana i aragonesa s'ha vist obligada a avançar pels centrics carrers de Madrid, ocupant només el carril bus, en un nou acte d'irresponsabilitat, posant en perill als manifestants, que ni tan sols tenien espai per desplegar les pancartes. La marxa que ha transcorregut des de Las Ventas fins a Atocha, passant per la porta d'Alcalà i Neptuno, en un ambient reivindicatiu, ha sumat més de 300 confederals.

L'arribada a Atocha de totes les marxes de la CGT ha estat força emotiva, i sorprenent per a més d'una persona.

Després del discurs de benvinguda d'un membre del secretariat permanent de la CGT de Madrid-Castella-la Manxa, i les intervencions de representants de les diverses Confederacions territorials i dels convidats de les organitzacions internacionals, va finalitzar l'acte amb la intervenció del secretari general de la CGT que va fer una crida a l'esforç de totes i tots perquè aquesta mobilització sigui solament l'inici d'una sèrie d'accions que desemboqui en una més que necessària vaga general.

Després d'un breu refrigeri, es va marxar en manifestació fins al punt de la sortida de la mobilització organitzada per la cimera dels Pobles-Enllaçant Alternatives. Si bé aquesta en principi era una mobilització en contra dels objectius de la cimera Unió Europea-Llatinoamèrica i Carib i de la nefasta presidència europea del govern espanyol, s'ha transformat en una clamorosa protesta per les últimes mesures adoptades per José Luis Zapatero sobre la base del dictat del gran Capital, Estats Units i els països de ’primera’ europeus.

Al llarg de la manifestació, a la que van participar unes 15.000 persones, es van cridar decidides proclames a favor de la vaga general, en resposta a les contínues agressions que el govern al servei del capital fa contra els interessos de la classe treballadora i de la ciutadania en general, i en contra de l'immobilisme i la falta de contestació social, sindical i política que provoca l'actual deteriorament de la situació de la classe treballadora i de la ciutadania en general.

Secretaries de Comunicació Comitè Confederal i CGT Catalunya

Podeu veure galeria d'imatges, vídeos i notícies publicades als mitjans informatius anant a:
http://www.cgt.org.es/spip.php?article1759

Crònica al Rojo y Negro digital:
www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article30459

Reportatges fotogràfics diversos a altres notícies del Rojo y Negro digital.

Crònica i imatges a Kaos en la Red

Adjuntem un vídeo sobre la manifestació realitzat pel Secretari de Comunicació de CGT Catalunya