CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT presenta denuncies a Inspecció de Treball per l’acomiadament de 351 treballadors a Seat i per la negativa de l’empresa a deixar entrar els delegats del comitè a l’edifici corporatiu per assessorar els treballadors afectats

Dimarts, 19 gener, 2010

La secció sindical de CGT a Seat ha presentat el 18 de gener diverses denúncies contra l'empresa a Inspecció de Treball.

Ahir dia 18, mentre el ple del comitè estava reunit per analitzar quines mesures prendre contra la decisió unilateral de l'empresa d'acomiadar més de 300 treballadors no vinculats a la producció, es van assabentar que l'empresa havia iniciat l'enviament de cartes d'acomiadament. Quan els membres del comitè es van dirigir a l'edifici corporatiu de Seat Martorell per assessorar els treballadors que rebien les cartes d'acomiadament, els va ser impedida l'entrada.

Hem denunciat en primer lloc per la decisió d'acomiadar 351 treballadors, ja que:

1 . L'empresa SEAT, ha anunciat de forma pública en els mitjans de comunicació l'acomiadament de 351 treballadors, mitjançant el lliurament de cartes d'acomiadament individuals.

2 . A partir del dia 11 de gener l'empresa SEAT està procedint a desenvolupar el pla de baixes i acomiadaments.

3 . L'empresa ha omès el procediment establert en l'article 51 i següents de l'estatut dels Treballadors.

4 . L'empresa ha omès la preceptiva i obligatòria negociació amb els representants dels treballadors per a les extincions col·lectives dels contractes de treball.

Per tot això sol·licitem que es citi urgentment a les parts i es requereixi a l'empresa el cessament del procediment de baixes i acomiadaments i la intervenció de la Inspecció de Treball de Guàrdia perquè insti a l'Empresa a la prompta adopció de mesures pertinents perquè corregeixin les situacions denunciades.

En segon lloc, per no deixar entrar els delegats del Comitè a l'edifici corporatiu per assessorar els treballadors afectats pels acomiadaments:

1 . En el Centre de SEAT-Martorell en el dia 18 de gener de 2010, l'empresa ha impedit exercir als delegats del Comitè d'empresa accedir a les dependències de les oficines de l'edifici corporatiu per a assessorar i informar als treballadors i treballadores d'aquestes dependències.

2 . Ja dilluns passat dia 11 la prefectura de seguretat va intentar fer ús de la seva prohibició, abans de repartir en el mateix edifici el comunicat conjunt signat per tres sindicats del comitè.

3 . Considerem que aquesta actitud de l'empresa SEAT.SA. incorre en incompliment de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical i l'Estatut dels Treballadors, al prohibir exercir el dret que ambdues lleis atorga als delegats i delegades del Comitè d'Empresa

Per l'exposat hem sol·licitat la intervenció de la Inspecció de Treball de Guàrdia perquè insti a l'Empresa a la prompta adopció de mesures pertinents perquè corregeixin les situacions denunciades.

En tercer lloc, per les riscos que va comportar el bloqueig de les portes per impedir l'accés dels membres del comitè:

1 . En el Centre de SEAT-Martorell en el dia 18 de gener de 2010, des de les 9:00 h., l'empresa va bloquejar els dos accessos a l'edifici, que han romàs tancats amb tots els treballadors dintre. La porta principal ha estat bloquejada i la porta del darrere encadenada amb un cadenat. Personal de seguretat han estat en la porta principal, impedint l'entrada i sortida de qualsevol persona.

2 . Aquesta mesura ha estat adoptada per la Direcció de SEAT, per a evitar l'assessorament dels delegats del Comitè d'Empresa i LOLS, davant el requeriment de treballadors afectats pels acomiadaments que està portant a terme l'empresa a la informació, tal com es reflecteix en la LOLS i en l'Estatut dels Treballadors.

3 . Aquesta mesura significa un risc greu i imminent tal com recull l'article 21 de la Llei de Prevenció, ja que en cas d'emergència els treballadors no poden evacuar les instal·lacions ni els equips d'emergència accedir al mateix, posant en clar risc la seva seguretat i salut.

4 . L'empresa ha impedit als Delegats de Prevenció l'accés a les dependències de les oficines de l'Edifici Corporatiu per a assessorar i informar als treballadors i treballadores d'aquestes dependències vulnerant l'establert en la llei, quant a les funcions i competències dels Delegats de Prevenció.

Per això hem demanat amb caràcter d'urgència que la Inspecció de Guàrdia constati els fets denunciats i actuï en conseqüència.

Seccions Sindicals CGT Seat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció