CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT presenta la remodelació del seu local a Rubí

Dilluns, 4 juliol, 2011

cgt___reforma_local_010711_530

La Confederació General del Treball (CGT) va mostrar el divendres 1 de juliol el nou aspecte del seu local, a la plaça Anselm Clavé de Rubí. El sindicat ha rehabilitat la façana, que estava molt deteriorada, i ha arreglat part de la teulada. El local té darrere seu una llarga història que arrela al segle XIX. Va ser seu de la CNT, llar de diverses famílies i també edifici de l’auxili social durant el franquisme.

La CGT a Rubí ha mostrat l’aspecte de la seva nova façana, que ha estat rehabilitada i en la qual no s’havien fet obres des que el sindicat va recuperar l’edifici el 1978. De fet, la CGT a Rubí es va fer càrrec de l’edifici a canvi de fer obres de rehabilitació i restauració, un compromís que ha anat complint amb els anys i que ha finalitzat amb les obres de la façana.

Juan Ávila, secretari general de la CGT a Rubí, ha explicat que l’edifici té al seu darrere una llarga història. Les primeres referències són del segle XIX i, entre els seus usos curiosos, es troba la seva conversió en un forn col·lectiu l’any 1936.

Abans que la CGT es fes càrrec de l’edifici, com a hereva de l’antiga CNT, el local havia estat la seu de l’auxili social durant la dictadura franquista, i al llarg del segle XX hi havien viscut tres famílies, una de les quals encara hi resideix.

Durant aquests anys la CGT ha invertit en l’estructura de l’edifici, arreglant la teulada i el sostre. Bruno Valtueña, secretari general de la CGT a Catalunya, ha explicat que la inversió en l’edifici ha superat els 35.000 euros.

La restauració de la façana ha estat la darrera fase de la rehabilitació d’aquest edifici històric de Rubí, que fa 33 anys que és la seu local de la CGT.

www.radiorubi.fm/radiorubi/noticies/detall.php?apartat¬icia=5446