CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT rebutja la nova Llei de Taxes Judicials

Dimecres, 28 novembre, 2012

Suposa una nova agressió social que pretén deixar sense un altre servei públic a la majoria de la població.


El passat dia 20 de novembre el Consell de Ministres va aprovar una nova Llei de Taxes Judicials que suposa una nova agressió al conjunt de la ciutadania i especialment a les classes més desfavorides.

Ens trobem amb que les i els ciutadans que pretenguin acudir a la justícia hauran d'avançar unes quantitats desorbitades per a aconseguir arribar a judici, el que comportarà que una gran part de la població deixi d'acudir a reclamar els seus drets.

La nova llei portarà unes nefastes conseqüències per al 99% de la població, al que se'ls veta el dret a la Justícia a la vegada que es vulnera el dret fonamental a la tutela judicial efectiva, recollit en l'Art. 24.1 de la Constitució, conculcant amb això un dels drets bàsics de les i els ciutadans.

Els casos més sagnants es donaran en aquells col·lectius més vulnerables com en els assumptes relacionats amb la violència masclista, embargaments d'habitatges, recursos administratius civils, multes administratives, recursos penals i reclamacions de les i els treballadors contra decisions empresarials.

La Llei de Taxes Judicials suposa un nou atropellament als drets de totes i tots i té un clar afany recaudatori, amb un component d'eliminació d'un servei públic afegit al que es ve produint contra l'educació, la sanitat, els transports, les comunicacions, els serveis públics bàsics, per part d'un Govern que està arruïnant literalment al país a força d'empobrir a la població, mentre rescaten a bancs privats i indulten a polítics condemnats per la justícia en múltiples casos de corrupció i policies torturadors que ja haurien d'haver entrat a la presó, tancant un cercle que pretén deixar a les i els ciutadans com simples pagadors d'impostos sense drets socials i laborals de cap tipus.

La CGT rebutja de pla la Llei de Taxes i convocarà i donarà suport a quantes mobilitzacions i accions siguin necessàries per a informar de les seves conseqüències a tota la població i instem a rebel·lar-nos contra el Govern del PP per l'atracament continuat a la ciutadania, ara també en matèria de justícia.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció