CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

LA CGT-SAD diu Prou! Per unes condicions de treball dignes

Dijous, 2 desembre, 2021

El Servei d'Atenció Domiciliària, més conegut com SAD, és un servei públic que forma part de la cartera de serveis els socials i està format per "auxiliars de neteja" que s'encarreguen de mantenir la salubritat en els domicilis i les "treballadores familiars", que s'encarreguen d'ajudar a les persones usuàries en les activitats bàsiques de la vida diària (higiene personal, mobilitat, fer la compra).

Només a Barcelona treballen en el SAD 4.000 persones, precaritzades i majoritàriament dones, atenent més de 24.000 usuàries i usuaris.

El SAD surt a concurs cada quatre anys amb la fórmula de més serveis a menor cost, la qual cosa es tradueix en canvi continu de les empreses adjudicatàries (CLECE, SUARA o DOMUS VI) els marges de beneficis de les quals són amb la coneguda fórmula de salaris baixos (menys de 900€), llargues jornades i vulneració de drets laborals.

El nou govern feminista de Barcelona En Comú de l'Ajuntament no ha acabat amb les licitacions i les pèssimes condicions de treball, per la qual cosa volem i exigim:

1. Conveni SAD de ciutat de Barcelona.
2. Augment salarial.
3. Menor ràtio assistencial.
4. No al projecte ILLES.
5. Conciliació familiar real.
6. No assetjo per baixes.
7. Reconeixement de contagi COVID com a malaltia professional.

Ahir va haver-hi una concentració d'unes 60 treballadores del SAD en la Plaça Sant Jaume i en la qual es va aconseguir una reunió amb Gemma Tarafa, Regidora de Salut, Envelliment i Curis a la que se li han plantejat les demandes de les treballadores.

Aquesta és la segona acció després de la concentració realitzada el passat 15 de novembre davant de la seu de DOMUS VI, una de les adjudicatàries del servei.

Si aquestes reivindicacions no són acceptades es continuaran amb les mobilitzacions.

S'HA ACABAT LA PACIÈNCIA!
EL SAD EN LLUITA!

Sindicat CGT Sanitat