CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT segueix protegint la lluita dels treballadors i treballadores de Movistar

Dimecres, 13 maig, 2015

Després del fracàs dels reiterats intents per trencar l'anomenada “vaga de les escales” la patronal del grup Telefònica es veu obligada a obrir unes negociacions amb els treballadors i les treballadores autònomes i de contractes de Movistar després del tancament d'un grup d'aquests en la botiga de marca a Barcelona.

La Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar tot el seu suport al conjunt de treballadores i treballadors implicats en la lluita de Movistar en l'etapa de negociacions que s'ha iniciat aquest dilluns, 11 de maig, de la mateixa manera que ha estat protegint a aquests falsos autònoms i plantilles de subcontractes que treballen per a aquesta empresa de comunicacions, des que les seves assemblees territorials van decidir recórrer a la vaga per a exigir uns justs drets i unes retribucions dignes.

El conflicte, que ja ha entrat en la seva sisena setmana, ha passat per tot un seguit d'atacs directes i maniobres tendents a fer fracassar la vaga, des de pressions i amenaces gens vetllades de les direccions de Telefònica i les seves empreses auxiliars, a l'intent de negociacions amb UGT i CCOO – arribant a signar-se un ridícul acord al marge de les assemblees i la desconvocatòria de la vaga- passant per desorbitats desplegaments policials i de vigilants de seguretat davant cada acció de protesta que els treballadors i les treballadores han realitzat i per un silenci informatiu que ens recorda a altres èpoques.

Fracassades les dues primeres estratègies contra les treballadores els treballadors i el dret de vaga engegades amb tota traïdoria, immediatament es va passar a la via repressiva (que alguns han de pensar segueix sent la més eficaç quan de fer callar veus que demanen llibertat i justícia es tracta) i en la matinada següent al vergonyós acord es procedia a detenir a cinc treballadors de contractes de Movistar, sota la greu acusació de sabotatge i obstrucció al dret al treball. Posteriorment es deté a altres quatre, mentre la vaga prossegueix i deixa en molt mal lloc al grup Telefònica i als seus sindicats UGT i CCOO.

En la reunió mantinguda, a Barcelona, el dia 11 de maig amb Telefònica, aquesta no ofereix als treballadors i treballadores més que el ridícul acord de CCOO i UGT, demanant-los a més que abandonin la vaga. Res que tingui a veure amb les seves justes demandes, pel que la vaga continua i s'endurirà més davant la insensible i provocadora actitud de la multinacional.

Per tot això, i com il·lustratiu exemple d'aquestes polítiques de repressió de les quals és bona prova la Llei Mordassa, que molt aviat entrarà en vigor, la CGT també vol denunciar l'assetjament i el silenci, imposats des de dalt, que sofriexen aquestes treballadores i treballadors autònoms i subcontratactats de Movistar durant les més de cinc setmanes completes que ja dura la seva vaga indefinida. Posteriorment tots els detinguts han estat posats en llibertat, encara que amb càrrecs, el que ens fa témer que seran acusats i haurien d'enfrontar-se a tan dures peticions de penes com la resta dels dos centenars de treballadors i treballadores que estan tot esperant judici per haver estat acusats dels “delictes” de participar en piquets informatius, fer pintades, cremar fotocòpies de bitllets o acudir a manifestacions.

La CGT condemna totes aquestes vulneracions dels nostres drets i llibertats més elementals com ciutadans i treballadors, i manifesta la seva determinació de seguir defensant en el carrer i davant les pròpies institucions els drets a opinar, expressar i manifestar les nostres idees i reivindicacions. Com es crida habitualment en les manifestacions: “La repressió no ens detindrà”, que ho sàpiguen aquests governants i els que puguin venir.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/notas-de-prensa/la-cgt-sigue-respaldando-la-lucha-de-los-trabajadores-y-trabajadoras-de