CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT sol·licita la rebaixa de les tarifes del transport públic de Barcelona

Dimarts, 10 febrer, 2009

Avui dimarts 10 de febrer se li ha fet lliurament a l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità) de la sol·licitud feta per CGT perquè les tarifes del transport públic siguin rebaixades i s'adeqüin a la nova situació econòmica existent en l'actualitat, amb això ens sumem a la Federació d'Associacions de Veïns i altres entitats socials que estan donant passos en el mateix sentit.

És imprescindible que vistes les dades econòmiques i la recessió que estem travessant, el Sr. Joaquim Nadal i tots els ens que componen la ATM es replantegin les tarifes del transport públic aplicades aquest any, rebaixant-les i compensant el 0'6 de més que es va aplicar el 2008 (2% IPC previst, 1'4 % IPC real) i que els usuaris van pagar calladament.

La CGT creiem que els polítics gestors i responsables de les empreses de transport públic, haurien de prendre mesures quant al que es pot considerar quantitats ètiques en els sous dels Directius que nomenen per a aquestes empreses. Concretament a TMB hi ha més de 200 Directius que s'emporten remuneracions supermilionàries que sobrepassen les dels Directius de molts bancs. En aquests moments TMB és un monstre organitzatiu amb més de 800 persones amb contractes blindats de TÈCNICS i ADMINISTRATIUS, d'ells gairebé 50 són DIRECTORS amb sous que van entre els 70.000 i els 100.000 € anuals. Considerem que aquests salaris no són sostenibles per a l'erari públic.

La CGT creu que aquestes Direccions estan engreixades innecessàriament i haurien de ser reduïdes dràsticament per a arribar a un estalvi de més de 2.000.000 d'anuals € si a més eliminem despeses suntuaries de "pompa i boato", campanyes de màrqueting i fem una neteja de l'estructura del personal DIRECTIU I TÈCNIC que hi ha en l'Empresa i que ningú sap el que fa, segur que el cost es redueïx dràsticament, per tant l'augment tarifari seria més raonable i per sota de l'IPC.

Tant l'alcalde, Sr. Jordi Hereu, com el Conseller d'Obres Públiques i Transports, Sr. Joaquim Nadal, han de posar límit a aquest malversament de diners públics especialment en aquests moments en els quals a uns se'ns exigeix tant i a altres tan poc. En aquests moments en els quals no paren de dir-nos que tots hem de fer sacrificis, és innegable que els treballadors som els quals més en fem i a pesar d'això som els quals més sofrim les conseqüències d'aquesta situació no creada per nosaltres.

Sabem que la nostra proposta quedarà en no-res i sense que el gran públic pugui escoltar una opinió més enllà d'allò “políticament correcte” però seguirem insistint, sense intenció d'ofendre a ningú.

CGT Barcelona