CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT sol·licita l’embargament dels béns particulars de Gerardo Díaz Ferrán per a pagar els salaris dels treballadors d’Air Comet

Dimarts, 2 març, 2010

El passat 25 de febrer, la Confederació General del Treball (CGT) va iniciar en representació dels seus afiliats, en els jutjats de Plaza de Castilla de Madrid, les accions judicials pertinents perquè, si en un termini de vint dies no s'abonen els salaris d'octubre i novembre que es deuen als treballadors, es porti a terme l'embargament dels béns del president de la CEOE.

Els gairebé set-cents treballadors de Air Comet es troben en una situació dramàtica, en alguns casos amb set, vuit i nou mensualitats pendents de cobrament. En aquest moment la plantilla està en una suspensió temporal dels seus contractes de treball i, fins al mes de març, no cobrarà l'atur. L'aerolínia, propietat de Gerardo Díaz Ferrán, va suspendre les seves activitats el passat 21 de desembre, després que un jutge britànic embargués part de la seva flota pels impagaments, deixant en terra a centenars de passatgers i sense cap activitat a la plantilla, que, en aquest moment, ja havia estat un llarg període sense rebre les seves nòmines.

Fins al moment ni l'aerolínia, ni els seus propietaris (Gerardo Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual) s'han fet responsables davant cap dels afectats, ni clients ni treballadors. No obstant això, la pressió dels treballadors va donar el seu fruit, la vaga que van portar a terme els treballadors al novembre del passat any davant els impagaments dels seus salaris va provocar que Gerardo Díaz Ferrán es fes personalment responsable de l'abonament de les nòmines d'octubre i novembre. Fins a la data moltíssims treballadors no han aconseguit que se'ls abonin aquests mesos, malgrat l'esplaiada situació econòmica del president de la CEOE, el que ha dut a aquest sindicat a iniciar les accions judicials.

En aquests últims temps molts treballadors han vist com, a causa de la crisi creada per una classe empresarial especuladora, abonada al capitalisme de ruleta i que té com únic objectiu l'engreixament dels seus comptes bancaris de la qual el senyor Díaz Ferrán és el principal representant (orgànic i pràctic), els seus comptes eren embargats després de quedar-se en l'atur i no poder plantar cara a les hipoteques a les quals els propis especuladors els han lligat. Ja va sent hora que els autèntics culpables de la crisi siguin els que la paguin.

Secció Sindical CGT Air Comet