CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT sol·licita que es millori la política de contractació a Gearbox

Dijous, 23 setembre, 2010

La Secció Sindical de CGT a Gearbox del Prat (Grup SEAT) ve reclamant des de fa anys un gir en la política de contractació de l'empresa i que s'adeqüi a la de VW a Alemanya.

El cap de personal de Volkswagen Deutschland, Joachim Schumm ha anunciat la creació de 400 llocs de treball permanents en les fàbriques de Wolfsburg i Kassel a Alemanya. Gearbox del Prat fabrica caixes de canvi per a tot el grup VW. Subministra caixes a la fàbrica de SEAT Martorell, a la de VW Pamplona, així com a les diferents plantes de Audi i VW en la resta d'Europa. També s'envien canvis a Sud-àfrica, Xina i Argentina. Des de l'any 2006 ve experimentant un augment progressiu de producció i beneficis que no es traduïxen en contractacions estables i de qualitat.

La CGT ve denunciant, pràcticament en solitari, aquesta situació i ha realitzat diferents accions per a reclamar a l'empresa el pas a fixos dels eventuals amb 2 anys de contractes a Gearbox. Des de juliol de 2007 fins a setembre de 2010 han passat per la fàbrica no menys de 426 treballadors/es eventuals sense cap perspectiva d'estabilitat en l'ocupació. La plantilla fixa està al voltant de 1000 treballadors/es.

Les raons argumentades per la Direcció de l'empresa han estat que la política de SEAT i de VW no permetia la realització de contractes indefinits. Des de CGT entenem que aquesta política es manté al marge de la legalitat i així ho hem denunciat. L'anunci realitzat pel sr. Joachim Schumm deixa sense arguments a la Direcció de Gearbox. Exigim, per tant, que la política de contractació de VW a Alemanya també sigui aplicada en la fàbrica de caixes de canvi a Espanya.

Secció Sindical de CGT Gearbox del Prat