CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT s’oposa a les conclusions de l’Informe Anual del Banc d’Espanya

Dissabte, 21 juny, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Novament tenim en la taula l'Informe Anual del Banc d'Espanya. Ja el passat any, el seu governador -Miguel Ángel Fernández Ordóñez-, va despuntar pels seus plantejaments neoliberals que van fer que fins i tot el Ministeri d'Economia “matisés” les propostes que en ell s'incloïen. No content, ni suficientment premiat per allò, Fernández Ordóñez torna a la càrrega i es despenja amb una sèrie de propostes que ni el govern ni els agents socials s'atreveixen a dir en públic.


A saber:

1- Que els esforços per a mantenir la moderació salarial resulten imprescindibles per a preservar la competitivitat.

2- Que el sistema públic de pensions ha de reformar-se aviat en el sentit de cotitzar més anys per a cobrar el mateix, incentivant els fons privats de pensions.

3- Que cal reformar la Negociació Col·lectiva ja que és massa rígida i obstaculitza la moderació salarial

4- Així mateix avança que la despesa publica ha de reduir-se a la vegada que s'augmenta la recaptació d'impostos

5- Finalment, per rematar-ho, indica la urgència de la transposició de la Directiva Bolkestein a l'Estat Espanyol i les reformes de les restriccions al comerç minorista (horaris d'obertura, dies de descans, etc.).

Observem com les receptes per a les crisis econòmiques sempre són les mateixes, sent els que menys tenen els que paguen els ajustaments; saquejant els salaris per a mantenir els beneficis empresarials i anteposant el mercat a les necessitats de la població.

És en aquestes èpoques de crisis quan major i millor protecció social ha de proporcionar l'Estat als que vivim en ell i no abandonar a la fallida personal i familiar a la immensa majoria de la població.

Des de la CGT reprovem les paraules del Governador del Banc d'Espanya que torna a aparèixer com capdavanter del capital i l'empresa privada.

Només amb la moderació dels beneficis empresarials, limitant-los i reinvirtint-los, incrementant els serveis públics i socials i protegint les necessitats i l'economia de les famílies s'assoliria capejar aquesta crisi. Però en vindran altres, moltes altres, això és a causa de la insostenibilitat d'un sistema basat en la desigualtat de les persones i que anteposa el mercat i els beneficis del capital davant la vida i les necessitats de la població.

A la CGT ho tenim clar: només a través del repartiment efectiu de la riquesa i el treball i sota un horitzó de justícia social, s'assolirà acabar d'una vegada per tota amb aquesta i amb totes les crisis econòmiques de les quals som presoners indefinits la classe treballadora.

Gabinet de Premsa Confederal CGT

20 de juny de 2008

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció