CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT veu la vaga com una “obligació moral” per evitar el desmantellament de la sanitat pública

Divendres, 11 novembre, 2011

La CGT va justificar ahir la vaga programada per a totes les institucions públiques i per als centres de l'Institut Català de la Salut (ICS) de cara al proper 18 de novembre com una ''obligació moral per evitar el desmantellament de la sanitat pública''. El representant sindical de la CGT a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, Agustí Aragonès, va dir que la decisió s'ha pres com a últim recurs davant la ''barbàrie'' que significa la contínua política de retallada del Govern en matèria de sanitat. ''No ens ha quedat més remei i ho fem per dignitat'', va explicar Aragonès que, al mateix temps, va admetre que encara no sap si la resta de sindicats també la secundaran.

Davant aquesta incertesa, Agustí Aragonès, va manifestar que l'aturada ha de servir per demostrar que encara hi ha gent que vol seguir lluitant per canviar la situació actual. Així, la vaga començarà el 17 de novembre a les deu de la nit i s'allargarà fins el dia següent a la mateixa hora.

De cara l'any vinent, des del sindicat van assegurar que creuen que les retallades continuaran. Per aquesta raó, van lamentar que amb la congelació del sou des del 2008 i la retallades en salari del 5% d'enguany, el seu poder adquisitiu s'ha reduït en prop d'un 20%. A tall recordatori, Agustí Aragonès va detallar que des de l'inici del les retallades, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha dut a terme prop de 300 operacions menys, s'han reduït en 128 els llits del centre sanitari i les llites d'espera han augment en els darrers mesos.
Dos dies abans, vaga de metges

Agustí Aragonès es va mostrar ''respectuós'' davant la convocatòria de vaga del sindicat de metges programada per dos dies abans -el 15 i el 16 de novembre-. Tot i així, el representant de la CGT va dir que és evident que la falta d'unitat redueix l'impacte de la mobilització i que, fins hi tot, ''ens podem quedar sols i sense participació''.

* Notícia extreta de delCamp.cat: www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=19647


Un centenar de persones fan una ocupació diurna dels accessos a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Des de bon matí d’ahir 10 de novembre, a quarts de deu, desenes de persones es van aplegar per fer sentir la veu ciutadana contra les retallades. Fins ara només s’havien mobilitzat les treballadores de l’Hospital Joan XXIII, però en aquesta ocasió ha estat la Plataforma en Defensa dels Drets Públics i l’Assemblea 15M de Tarragona, a més d’alguns dels sindicats -sobretot CGT, majoria al centre- representats a la junta de personal. L’entrada de l’Hospital s’ha convertit en una exposició de cartells i de pancartes, i d’aquí han sortit els grups que s’han dedicat una bona estona a repartir fulls informatius per tot el complex sanitari (CAP, Urgències i els voltants de l’Hospital) i a animar a les usuàries a participar en la concentració.

El més rellevant de la protesta ha estat l’intercanvi d’impressions amb les protagonistes de les retallades, les que se serveixen de la sanitat pública diàriament, a qui les concentrades han recomanat escriure les seves queixes en un punt informatiu com fa ja dies, setmanes i mesos que els sindicats s’hi dediquen. A partir de dos quarts d’una, representants de la Plataforma, la junta de personal i l’Assemblea 15M s’han reunit tal com tenien previst per lliurar, més aviat simbòlicament, les queixes recollides les hores anteriors. La més destacada i que la direcció del centre s’ha compromès a resoldre properament és el retard i la indefinició a la que es veuen sotmeses les ciutadanes a l’hora d’acordar una visita mèdica.

Acabada la reunió, a quarts de dues, han explicat el desenvolupament de la trobada i han anunciat que la setmana vinent es faran arribar aquestes mateixes queixes a la delegació territorial de sanitat, co-responsable de la situació actual. Entre d’altres reivindicacions, el portaveu de la CGT de l’Hospital, Agustí Aragonès, ha recordat que sí que s’han eliminat alguns alts càrrecs, però que tot i vindre d’un altre capítol dels pressupostos s’ha augmentat el nombre d’assessores, i que tot plegat és “contar sopars de duro”, tenint en compte que hi ha hagut una reducció d’un terç dels llits de tot el centre i les llistes d’espera cada cop s’allarguen més.

La mobilització va seguir durant la tarda i el vespre, amb projeccions continuades de la pel·lícula ‘Sicko’, debats i finalment a les nou de la nit va cloure l’acte. Ara és el torn dels sindicats, que la setmana que ve organitzen dues vagues. Una, la de Metges de Catalunya, el 15 i el 16 i, l’altra, la de CGT, el 18. Entre ambdues mobilitzacions, la vaga d’ensenyament (universitats i secundària) del dia 17, on també hi aniran a donar suport i a “seguir protestant contra les retallades des de l’autoorganització”.

* Notícia extreta de Pobleviu: http://pobleviu.cat/2011/11/11/un-centenar-de-persones-fan-una-ocupacio-diurna-dels-accessos-a-lhospital-joan-xxiii-de-tarragona/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció