CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Ciutat Invisible edita un llibre sobre les cooperatives obreres de Sants

Dimarts, 28 desembre, 2010

COBERTA_cooperatives-obreres_web

“Les cooperatives obreres de Sants. Autogestió proletària en un barri de Barcelona (1870-1939)”

La Ciutat Invisible Edicions, 2010

365 pàgines, 20 €

El llibre és una recerca sobre les comunitats obreres autoorganitzades que, com a resposta global a l’explotació capitalista que patien, posaren en pràctica unes altres relacions econòmiques basades en la cooperació, la solidaritat i el recolzament mutu.

Les cooperatives obreres, sobretot de consum però també de producció, significaren l’aposta per a organitzar materialment les condicions d’existència de les que, produint-ho tot, no tenien res. Arrencant de les societats de resistència de mitjan segle XIX, poblaren tots els barris proletaris de Barcelona, i el seu camí ascendent fou tallat de soca-rel amb la victòria feixista de 1939.

Amb aquest treball, des de La Ciutat Invisible volem redescobrir la memòria política que duem a dintre, promoure el cooperativisme avui i també el coneixement del bagatge emancipador que ha configurat un barri popular com Sants.

Disponible a la nostra llibreria de La Ciutat Invisible (C/ Riego 35, Sants, Bcn) a partir del 24 de desembre. Pròximament a les llibreries.

Mira també:

http://www.laciutatinvisible.coop

http://www.sants.coop

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció