CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La clínica Coroleu seguirà treballant al servei del poble de Sant Andreu (Bcn)

Dimarts, 21 desembre, 2010

La Clínica Coroleu continuarà bategant amb més força que mai al cor de Sant Andreu. El CatSalut rectifica i prorroga el concert econòmic amb els gestors d’aquest centre públic sanitari.


La Clínica Coroleu continuarà treballant al servei del poble de San Andreu

* Tots els integrants de la CGT i la Plataforma formada per treballadors, usuaris, familiars i voluntariat ho celebraran el proper dimarts amb xocolatades i aperitius per a tothom que vulgui apropar-se a la Clínica

* A la demanda interposada per la CGT, la Jutge ha tingut en compte en la seva resolució els greus i irreparables perjudicis i trasbalsos que haguessin patit amb el trasllat els pacients i les seves famílies així com també els 50 treballadors que veien perillar el seu futur laboral.

Ramona Guitart, titular del Jutjat contenciós-administratiu núm. 7 de Barcelona, ha decidit suspendre de forma cautelar la Resolució de data 28 de juliol de 2010 del Director del Servei Català de la Salut i de la Directora General de l’ Institut Català d’Assistència i Serveis Socials per la qual s’acordava resoldre a partir del 31 de desembre de 2010 el contracte subscrit en data 1 de desembre de 2007 entre el Servei Català de la Salut, l’ Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i la Clínica Residencial Geriàtrica, S.L., empresa gestora de la Clínica Coroleu, per a la gestió dels Serveis Sociosanitaris d’Hospitalització de Llarga Estada, Cures Pal·liatives i PADES (Programes d’atenció domiciliària – equips de suport) a Barcelona.

La jutge ha tingut en compte en la seva resolució els greus i irreparables perjudicis que la resolució del contracte atorgat a la Clínica Coroleu hagués provocat als 49 treballadors del centre, que s’haguessin quedat sense feina, i als 74 pacients que acull a les seves instal·lacions, ja que aquests haguessin tingut de ser traslladats a d’altres residències geriàtriques o clíniques amb els conseqüents problemes d’adaptació que patirien al veure’s lluny del barri de Sant Andreu i dels seus familiars.

Tot això ha estat possible gràcies a les concentracions, mobilitzacions, signatures (més de 10.000), entrevistes amb partits polítics, amb membres de CatSalut i sobretot a la demanda contenciosa administrativa interposada per la CGT i amb la lluita conjunta de la Plataforma. Des del Sindicat tenim un lema: SI LLUITES POTS PERDRE, SINÓ LLUITES ESTAS PERDUT.

La Coroleu continua, per tant, més viva que mai

Des de la ‘Plataforma contra el tancament de la Clínica Coroleu’ i el sindicat de la CGT volem donar el nostre més sincer agraïment a tots aquells que heu vingut a les mobilitzacions, heu signat a favor del salvament de la Clínica –10.000 persones— i en particular als veïns de Sant Andreu pel seu suport incondicional.

També volem donar les gràcies als grups municipals del Consell de Districte de Sant Andreu per la seva col·laboració, als mitjans de comunicació per l’interès que heu mostrat al tractar la notícia i a les entitats associatives del barri pel seu suport.

Secció Sindical CGT Clínica Coroleu - Sindicat Sanitat CGT Barcelona