CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CNT francesa en acció. Per la vaga general

Dimarts, 19 octubre, 2010

Contra la reforma de les pensions, ja n'hi ha prou de donar tombs inútilment: el moment de guanyar és ara !

Després de 6 jornades de vagues i de manifestacions, diversos sectors han votat la prolongació de la vaga, sobretot a les refineries, al ferrocarril, en l'educació, a Correus, etc. Igualment, al nivell interprofessional a certs departaments els sindicats criden a generalitzar la vaga. Finalment! És una incontestable alenada d'aire per a la lluita i volem saludar-los.

Mantenint, ens pertany a totes i tots, que siguem assalariats, aturats, precaris, jubilats o estudiants, de no deixar aquests diferents sectors aïllats i de redoblar esforços per convèncer de la necessitat d'unir-los en aquesta vaga prorrogable, sola capaç de fer recular el govern i d'arribar a la retirada de la reforma de les jubilacions.

Avui, no estem en un joc de rol on cadascun avança xifres de manifestants o amenaça més a la televisió... som veritablement a ple cor d'un combat social entre dues classes. D'un costat, la dels patrons i dels seus executants governamentals, que intenten preservar els seus privilegis i els seus beneficis. I de cara a ells, els treballadors, que intenten defensar els seus drets socials difícilment guanyats i conquerir-ne de nous, fundats en un repartiment igualitari de les riqueses.

No es tracta de parlar de «radicalització possible» o de «deixar-se anar», es tracta de fer-ho. Siguem clars. Sigui volem donar-nos realment els mitjans de guanyar aquest combat, i la vaga general prorrogable amb bloqueig econòmic del país és la nostra única arma susceptible d'imposar la retirada del projecte de llei, en diversos sectors la vaga és avui reconduïda, és una realitat. Si no, si les centrals sindicals en queden a les declaracions de principis més o menys nervioses, la derrota és segura... El govern i els seus guardians de l'ordre patronals es burlen bojament de les manifestacions, sigui quin sigui el nombre de persones que desfilen o la freqüència de les mobilitzacions. No han deixat de repetir-ho.

És responsabilitat de les organitzacions sindicals tenir un discurs clar als assalariats. La tria és senzilla: reconèixer la derrota i guardar les banderes o generalitzar des d'ara la vaga prorrogable. Per a la CNT, és fora de qüestió cedir sense haver-ho intentat.

Diem doncs tots els treballadors i sindicats, siguin quines siguin les etiquetes, a coordinar-se i a tirar endavant sense esperar les vagues prorrogables necessàries per a la victòria i a organitzar bloquejos econòmics, a les zones industrials i arreu on produïm les riqueses. Els cridem igualment a ajuntar-se als seguicis de les manifestacions nacionals anunciades per a dissabte 16 i dimarts 19 octubre.

Amb la precarietat creixent, els contractes d'interinitat i altres, sabem bé que no tothom pot fer vaga. Ajudem-los actuant sobre l'única preocupació de la patronal: la seva cartera.

No és la patronal qui ha de fer la llei.

Som nosaltres, els/les que produïm, per tant som nosaltres que decidim!

Resposta sindical, vaga general !

Confédération Nationale du Travail (CNT-F)

www.cnt-f.org

Comunicat de premsa confederal del 15 d'octubre de 2010

>>> Vídeo de les accions de la CNT francesa en la vaga contra la reforma de les pensions.


Octobre 2010 : la CNT dans l'action !
Carregat per eric5962. - L'actualité du moment en vidéo.