CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La cocinera de Buenaventura Durruti, primer llibre publicat pel grup editor Los amigos de Ascaso

Divendres, 27 desembre, 2013

“La cocinera de Buenaventura Durruti” ha estat publicat pel grup editor “Los amigos de Ascaso (http://losamigosdeascaso.blogspot.com.es/).

El llibre està basat en una sèrie de manuscrits trobats el 1970 en una llibreria de material anarquista de Zuric, que portava ja 20 anys tancada: la llibreria Pinkus, que va ser un centre de referència en el seu moment. Editat a Itàlia ordenant el material localitzat, ara s’edita a l'estat espanyol amb la seva traducció al castellà.

El llibre és una barreja entre unes memòries manuscrites d’una miliciana de la Columna Durruti, molt valuoses per la seva descripció de la vida quotidiana, i dels moments que ella protagonitza ja com una militant activa, i un conjunt de les receptes que va elaborant dia a dia amb els ingredients que van trobant. El resultat són unes originals memòries d’una miliciana de la que desconeixem el nom, que descriu de primera mà un detall tan fonamental com és la referència a l’alimentació de les forces de la Columna Durruti.

Es pot comprar online a La Ciutat Invisible o en altres punts de Barcelona com la llibreria Aldarull (Gràcia) o a El Lokal (Raval).