CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Comissió del Desenvolupament Professional de SEMAF, UGT i RENFE és il·legal, i nuls tots els seus acords

Dimecres, 22 setembre, 2010

L'Audiència Nacional ha fallat a favor de CGT i CCOO al declarar que la Comissió de Seguiment de l'Acord de Desenvolupament Professional, en la qual estan representats exclusivament RENFE, Semaf i UGT, és il·legal, entre altres qüestions perquè les funcions que s'atribueixen tenen caràcter normatiu i de negociació col·lectiva, funcions que són pròpies del Comitè General d'Empresa.

També lesiona el nostre dret a la negociació col·lectiva, ja que CGT té representació en el Comitè General d'Empresa, i únicament se'ns ha convocat per a informar-nos del que Semaf, UGT i RENFE en la citada Comissió, ara il·legal, han pactat, i que posteriorment ells mateixos ratifiquen, al tenir la majoria del Comitè General d'Empresa.

Aquesta és una nova mostra més que evident de la falta de serietat i rigor que ha envoltat a tot aquest procés des de la seva gestació, una cosa que des de CGT venim denunciant davant tots els ferroviaris en nombroses assemblees.

CGT no ha renunciat mai a defensar els drets dels treballadors i ho continuarà fent, pel que exigim a la Direcció de l'empresa convoqui a totes les organitzacions presents per a abordar de forma seriosa i transparent el Desenvolupament Professional.

CGT continuarà actuant jurídica i sindicalment fins que les reivindicacions dels ferroviaris siguin tingudes en compte.

Podeu trobar la Sentència en la nostra pàgina web: http://www.sff-cgt.org