CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La comissió que ha de supervisar el retorn de tots els papers de Salamanca es constituirà abans de l’estiu

Dimecres, 14 març, 2007

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha garantit que abans de l'estiu es constituirà la comissió mixta Generalitat-estat que ha de permetre de completar el retorn dels papers de Salamanca fixat per llei. La comissió haurà d'analitzar dos mil documents d'entitats privades i de particulars. Tresserras ha atribuït el retard a interessos polítics i s'ha mostrat confiat que abans d'acabar l'any els papers seran a casa.

Segons la llei aprovada al Congrés espanyol, el retorn d'aquests documents s'havia de fer, com a màxim, tres mesos després que fossin catalogats pel ministeri de Cultura. I, malgrat que la catalogació es va acabar a l'octubre, els papers encara no han tornat.

La Comissió de la Dignitat ha calculat que són uns dos mil. N'hi ha de famílies republicanes com ara Pi i Sunyer, Cambó i Rovira i Virgili, de sindicats com UGT i CGT, i de partits polítics. El conseller de Cultura ha reclamat el retorn per una qüestió ètica i ha posat l'exemple de Carles Fontserè, que va morir sense haver recuperat els seus dibuixos.

Precisament la setmana passada, la Comissió de la Dignitat, va fer arribar una carta a la ministra espanyola de Cultura, Carmen Calvo, per demanar que s'agiliti el procés de devolució.