CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Conselleria d’Educació dóna marxa enrere amb la jornada intensiva de juny

Dimecres, 24 novembre, 2010

La Federació d'Enseyament de CGT Catalunya vol manifestar:

1.- Que la marxa enrere del Departament arriba per la pressió que han fet els centres decidint no fer colònies i sortides. També ha estat important que algunes AMPAs, comprenent el problema, han demanat una rectificació urgent a la Conselleria. En conseqüència cal felicitar el professorat per aquesta pressió.

2.- La Conselleria però intenta donar una caramel enverinat als centres. Sap que la jornada continuada no era més que la gota que feia vesar el got i que només amb la intensiva de juny no es resol ni el problema que genera tot el calendari, ni el ple reconeixement d’aquestes activitats, ni tampoc que els centres tinguin les plantilles suficients perquè quan es fa una sortida o es va de colònies hi hagi prou professorat per seguir amb normalitat la resta de tasques programades.

3.- La CGT considerem que la importància de la mesura que han pres els centres té un gran valor com a iniciativa sortida des de baix i és molt important que si els centres valoren que la mesura del Departament –cas de que es confirmi que s’aproven les sol·licituds d’intensiva i que no es dóna dret de vet a determinats sectors- porta a reprendre aquestes activitats total o parcialment, això es faci unitàriament i per acord entre els claustres.

4.- La CGT vol convidar els centres a què sigui quina sigui la decisió que es pren sobre sortides i colònies continuem exigint:

- La retirada del calendari i un procés de negociació de calendari i jornada.

- El ple reconeixement de sortides i colònies, pel que fa a l’esforç del professorat i pel que fa a la necessitat que el Departament implementi els ajuts econòmics necessaris per a què les famílies que no poden pagar-les puguin gaudir-les igualment. Cap nen/a hauria de ser discriminat per raó econòmica!

Federació d'Enseyament CGT Catalunya