CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La consultora informàtica Alten manté els acomiadaments i la rebaixa salarial

Dimarts, 15 gener, 2013

Alten_Huelga_Indefinida.png

La multinacional francesa manté la proposta d'Expedient de Regulació d'Ocupació sobre 141 treballadors en la reunió celebrada el matí d'ahirdilluns amb els sindicats.

El conflicte en la consultora d'informàtica Alten, que va dur a la convocatòria d'una vaga indefinida la setmana passada, ha tornat a obrir-se després de la reunió del dilluns entre l'equip jurídic de la multinacional i els sindicats CGT i CCOO.

Malgrat que després de dos dies de vaga la representació de la companyia va acceptar la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta a 141 empleats i empleades, Alten ha insistit en el seu pla inicial durant la reunió celebrada en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC).

Fonts del sindicat CGT a Alten consultades per DIAGONAL han informat que el sindicat es retira de les negociacions i reprendrà les mobilitzacions a partir del dia 16 de gener, si bé la forma d'aquestes protestes no s'ha decidit encara. Segons CGT, la representació de CCOO a l'empresa sí ha accedit a mantenir les converses atès que tal va ser el mandat de les assemblees celebrades per la plantilla després de la vaga de dos dies. La posició de CGT és que abans de qualsevol negociació la companyia ha de retirar l'ERO. Diagonal s'ha posat en contacte amb el gabinet de premsa de la companyia sense rebre resposta.

Les pròximes reunions entre l'empresa i la delegació de CCOO seran el dimarts 15 a les 9.30 i el dimecres 16 a la mateixa hora. La plantilla dels tres centres (Madrid, Barcelona i Valladolid) coneixerà els detalls d'aquesta reunió en assemblees que se celebraran la tarda del 16.

A part del ERO contra 141 empleats amb 20 dies d'indemnització per any treballat, l'empresa s'està acollint a l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per a reclamar una rebaixa salarial de fins al 10% i la retirada del complement per incapacitat temporal. L'article 41 inclou com raons objectives per al canvi substancial de les condicions de treball “provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció”.

En un comunicat publicat a primera hora del matí del dimarts, CGT crida a la plantilla a una nova vaga el dia 16 i a una assemblea la tarda del dimarts en els locals del carrer Alenza a Madrid.

* Publicat al web de la revista Diagonal

https://www.diagonalperiodico.net/global/la-consultora-informatica-alten-mantiene-despidos.html


No és negociació, és submissió

A la Vaga indefinida a Alten

Aquest dilluns l'empresa va mostrar el que entén per negociació: una repugnant pantomima per a estirar els dies fins al venciment del termini de consultes de l'ERO, el pròxim 17 de Gener.

Si la seva postura oficial era que es buscaria un acord per a retirar l'ERO, empesa per les reeixides jornades de Vaga realitzades per la plantilla, els fets mostren que menteix i escup sobre els drets de la plantilla intrigant per a això.

Aquest Diumenge rebem un correu de l'empresa amb un document proposta d'acompanyament de l'ERO. Si es busca un acord per a retirar-lo, per què posar-se a debatre el detall tècnic de l'ERO? Us ho vam adjuntar aquí.

Diuen que negociarien l'article de rebaixes salarials (article 41) però avui mateix l'empresa envia un mail a la plantilla dient que és l'últim dia per a acollir-se a l'apartat de rescissió de contracte.

El ‘calendari’ de falsa negociació justament acaba el 16 de gener a la tarda perquè la plantilla pugui escollir entre esglai o mort sense vaga ni pressió alguna. És obvi que amb aquesta aixecada de camisa i sense pressió ni es retirarà l'ERO ni l'article 41. Només algunes engrunes ja previstes per a així justificar papers ‘responsables’ mentre es riuen de la plantilla darrera de la porta.

Però podem ennuegar-los el riure, podem presentar-nos en la seva festa, podem fer-nos respectar, podem tornar a posar-los contra l'espasa i la paret, podem no acceptar callar la seva prepotència i burla a cada treballador de Alten.

Per què fan aquestes maniobres? Perquè se'ls va fer suar i no volen que torni a repetir-se.

Aquest dimecres 16, no segueixis el joc a l'advocat. Esborra-li el seu somriure fent això:

Si vius a Madrid, acudeix a l'assemblea de treballadors d'avui dimarts 15 a Alenza nº13 a les 19:00.

Tota la plantilla de Alten anem a la Vaga el dimecres 16. Acudeix a les concentracions que es faran en els centres de treball.

Coordinadora d'Informàtica de la CGT

http://www.cgtinformatica.org/content/no-es-negociaci%C3%B3n-es-sumisi%C3%B3n-la-huelga-indefinida-en-alten