CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Coordinadora d’Informàtica de CGT obre una secció d’Assistència Laboral Gratuïta a qualsevol treballador/a

Dimecres, 7 juliol, 2010

Es pot evitar que m'absorbeixin en la nòmina els increments per trienni d'antiguitat? Les clàusules del meu contracte, o simplement el meu contracte, són legals? Pot l'empresa obligar-me a treballar fora del meu horari laboral? Treball en client, tinc dret a fer la seva jornada intensiva? L'empresa fa el que vol amb els treballadors, què podríem fer per a plantar cara?

Els treballadors i treballadores que formem part de la Coordinadora d'Informàtica de CGT hem obert una secció en la nostra Web ( http://www.nodo50.org/coord-informatica ) des d'on qualsevol treballador informàtic pugui fer-nos arribar qualsevol dubte laboral, sigui de tipus legal o no.

Podrem donar una primera aproximació legal a qualsevol company o companya que ho necessiti perquè conegui exactament els drets que té segons la Llei, i igual d'important, saber com defensar els drets que aquesta no reconeix (dret a no ser un esclau de l'empresa, a no tenir sous o condicions precàries, a ser respectat).

Si sempre t'has preguntat l'abast d'alguna mesura laboral que t'afecta, conèixer la legalitat o no d'accions de l'empresa, dubtes sobre algun dels nostres drets, nòmines, com formar un comitè d'empresa, una secció sindical o, en definitiva, qualsevol altre dubte que puguis tenir no t'ho pensis i emplena el formulari de Contacte que trobaràs a: www.nodo50.org/coord-informatica/?q=contact

Els nostres problemes com treballadors només s'arreglen si ens involucrem en la seva solució, esperem que aquesta iniciativa permeti que no sigui el desconeixement o l'aïllament, fomentat per les empreses, el que ho impedeixi. El coneixement legal és important, però l'organització dels treballadors és l'única via que permet evitar ser trepitjats. Davant la prepotència empresarial, solidaritat entre els treballadors.

(La resposta enviada no té un caràcter vinculant, sent purament informativa: sempre recomanem parlar amb un advocat laboralista en cas de dubte)

Coordinadora d'Informàtica de CGT