CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Coordinadora Roja i Negra es reuneix a Atenes i continua el seu procés de consolidació

Divendres, 31 octubre, 2008

La reunió a Atenes de la Coordinadora Roja i Negra es va desenvolupar durant el cap de setmana del 24 al 26 d'octubre de manera molt positiva i va deixar en tots els assistents un bon sabor de boca.

Representants de la USI (Itàlia), IP (Polònia), CNT (França), IWW (Anglaterra) i CGT vam debatre extensament sota l'organització dels companys grecs d'ESE. Va excusar la seva assistència la SAC (Suècia).


La proposta de CGT d'inicar una gran mobilització unitària contra les polítiques de la UE va ser ben acollida i, faltant concretar el desenvolupament exacte de la mateixa en cada país, des de ja ens posem a treballar per a buscar la millor manera de dur a bon port aquesta mobilització.

Una altra part de la trobada va estar dedicada a perfeccionar el nom de la Coordinadora, doncs existeix un problema de significat de les paraules en els diferents idiomes: vermell i negre, a Grècia, és l'anarquisme; anarcosindicalisme a Itàlia i a Suècia, són una altra cosa; sindicat en anglès, o sindical, té connotacions de màfia i/o empresarials…) En aquest punt necessitem molta imaginació i habilitat.

Es van decidir accions de suport als companys suecs repressaliats pel boicot en un restaurant japonès a Malmoe i a un sancionat polonès acusat de causar pèrdues a la seva empresa.

En el punt de noves adhesions, es va comentar el cas de la FAU (Alemanya), amb la qual va parlar la CNT-F i va manifestar la seva impossibilitat per a integrar-se en la Coordinadora ja que els acords de la AIT els impedeixen participar amb SAC i CGT. En el cas de Solidaridad Obrera, la CGT va manifestar la no existència d'incovenients i només queda, doncs, que SO respongui a la nota que li remeti la Coordinadora, precisant quan i com volen participar.

Durant el mateix cap de setmana, ESE havia organitzat diverses xerrades amb bona assistència i interessants debats i, sobretot, amb presència de noves persones que comencen a veure un referent en el treball sindical que pretenen realitzar diversos grups anarquistes, i més concretament amb l'organització ESE.

Excepte canvis, la pròxima reunió de coordinació serà el mes de juny de 2009 a Paris.

Informació a càrrec d'Àngel Bosqued