CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CUP i la CGT insten l’Ajuntament de Reus a donar suport a la vaga general

Dimarts, 14 setembre, 2010

jpg_mociovagaint.jpg

Avui 14 de setembre al migdia, representants de la CUP de Reus i de la Federació Comarcal de la CGT del Baix Camp i el Priorat, han registrat una moció a l'Ajuntament de Reus, instant a l'alcaldia i als grups municipals al debat i aprovació, d'una moció a favor de la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre. La moció demana que l'Ajuntament exigeixi la derogació al govern espanyol de la Reforma Laboral, així com canvii l'orientació de les seves polítiques socials i econòmiques, en favor dels drets laborals dels i les treballadores i dels drets socials de les classes populars. D'aquesta manera, pretenen que el Consistori, i els diferents grups municipals presents, es posicionin sobre la convocatòria que els sindicats han realitzat pel proper 29 de setembre, ja que, com ha recordat el representant de la CUP de Reus, l'actual ROM i Reglament de Participació no possibiliten que entitats i ciutadanes a títol individual puguin presentar mocions a l'Ajuntament, sinó que aquestes passen pel filtre d'alcaldia i dels grups municipals, el que han denunciat un cop més com un "dèficit democràtic".

Dins de les accions que s'estan duent a terme a Reus, per difondre la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre, avui al migdia la CUP de Reus i la CGT han emplaçat a l'Ajuntament de Reus a posicionar-se sobre aquesta convocatòria. Segons Joan Maria Rosich de la CGT, "la situació actual ens obliga a sortir al carrer, ja que si no ho fem, el govern espanyol tindrà carta blanca per continuar aprovant lleis que perjudiquen els drets dels i les treballadores". Per aquest motiu, la CUP i la CGT demanen a l'Ajuntament que donin suport a la convocatòria del 29 de setembre i que instin al govern espanyol a derogar la Reforma Laboral i a canviar l'orientació de les seves polítiques socials i econòmiques.

Xavi Milian, de la CUP de Reus, també ha explicat que l'actual reglament de l'Ajuntament i l'actual reglament de participació no permeten que la CUP, o qualsevol altre entitat i/o ciutadana a títol individual pugui presentar mocions o portar debats al Ple. Per aquest motiu, ha demanat que "esperem que l'Ajuntament i la resta de grups municipals estiguin a l'alçada i, que davant d'un problema greu com la situació socioeconòmica actual, portin al Ple aquesta moció i no la deixen arraconada com han fet amb altres propostes que hem realitzat". En aquest sentit, també ha denunciat "l'actual dèficit democràtic que existeix a l'Ajuntament", motiu pel qual, continuen treballant en el marc de la campanya "Participar és transformar" per "obrir les portes de l'Ajuntament a la ciutadania".

Per altra banda, la CUP i la CGT, també ha anunciat que conjuntament amb la resta de col·lectius de l'Esquerra Independentista de la ciutat, han organitzat una xerrada sobre les repercussions de la Reforma Laboral i els motius pels quals cal secundar la vaga general. Aquesta, es realitzarà el proper dimarts 21 a les 8 del vespre a la Sala d'Actes del Centre de Lectura. També han anunciat, que estan pendents de reunir-se amb la resta de col·lectius que conformen la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa per detallar els actes que realitzaran en el marc de la pròpia vaga del 29 de setembre.

>>> Notícia extreta de Pobleviu: www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=10&madre=7&id_noticia=1559

>>> La notícia recollida per altres mitjans informatius:

- delCamp.cat

La CUP i la CGT demanen a l'Ajuntament de Reus suport a la vaga general del 29-S

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=11003

- Reus Digital

CUP i CGT reclamen a l'ajuntament que es posicioni a favor de la vaga general

Les dues formacions aposten per la derogació de la reforma laboral

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=14979